avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Cum se procedeaza in cazul deschiderii unui punct de ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Cum se procedeaza in cazul deschiderii unui punct de lucru al unei asociatii

Am infiintat o asociatie pentru copii cu autism , non guvernamentala , infiintata la judecatorie , inscrisa in registrul asociatiilor si fundatiilor si vreau ca punctul de lucru sa fie in alta locatie si anume intr-un apartament, am luat semnaturi de la toti vecinii, unul a refuzat, am incheiat un contract de comodat cu persoana careia am inchiriat apartamentul, insa vreau sa fiu in regula in cazul in care acest vecinii reactioneaza negativ. Ce demersuri trebuie sa mai fac pentru a fi in regula.

Va multumesc frumos!!
Ultima modificare: Miercuri, 20 Februarie 2013
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 03:36, 15 Martie 2013
Pentru a va desfasura activitatea asociatiei la alta adresa, in aceeasi localitate, trebuie sa aveti acel contract de comodar/inchiriere si atat, nu se inregistreaza pe la judecatorie. Nu trebuie sa va ganditi la acea procedura care e valabila la societatile comerciale.
Daca doriti sa decontati ceva cheltuieli de intretinere a spatiului, trebuie sa fie trecute acolo in contract in detaliu.
Pentru cheltuieli cu utilitatile (lumina, telefon, internet) trebuie sa va faceti contracte speciale cu distribuitorii pentru a va putea trimite facturlei direct pe ong.
Pastrati si foaia cu semnaturile si anuntati si la administratie pentru a stii clar cine ocupa spatiul si cine plateste intretinerea..
Ultima modificare: Miercuri, 20 Februarie 2013
george-neagu, moderator
Exista in legislatia fiscala procedura speciala de inregistrat sediile secundare la ONG-urilor, pe care ar fi bine sa o urmati ca sa nu aveti probleme daca desfasurati acolo activitati efective.... evitati termenul "punct de lucru" ca e specific operatorilor econimici si are cu totul alt regim legal, mult mai birocratic...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere sucursala ong pilo1 pilo1 Deschidere sucursala ONG Buna ziua, doresc sa infiintez un ONG si chit ca am mai citit raspunsuri si aici, si in alte surse, nu imi este complet clar ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie (ong) - acord asociatie proprietari & vecini pentru sediu social andreas1975 andreas1975 Doresc sa deschid o asociatie (ONG) in apartamentul meu. Sunt unic propietar al apartamentului iar ca asociati in ONG vor fi sora si tatal meu. Trebuie ... (vezi toată discuția)
Statut asociatie nonprofit stefan120914 stefan120914 Buna seara Sunt parintele unui copil cu autism si vreau sa infiintez o asociate ăentru a strange fondurile necesare terapiei si tratamentului. Am citi ca ... (vezi toată discuția)