avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Chitanta neinregistrata in registrul de casa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Chitanta neinregistrata in registrul de casa

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta>
Administratorul unei societati a emis chitanta de incasare pentru o factura de vanzare in noiembrie 2011 dar nu a inregistrat-o in registrul de casa. S-a depus bilant la 2011 fara a fi inregistrata acea incasare. Cum se poate regla aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: camelia adina , utilizator 21:10, 20 Februarie 2013
Parerea mea este sa inregistrati incasarea prin 542 dar la 31.12.2012
Prin 542 nu justificam platile efectuate cu bani primiti ca avans spre decontare?

Contul 542 Avansuri de trezorerie

Cu ajutorul acestui cont se tine evidenta avansurilor de trezorerie.

Contul 542 "Avansuri de trezorerie" este un cont de activ.

In debitul contului 542 "Avansuri de trezorerie" se inregistreaza:
- avansurile de trezorerie acordate (531);
- diferentele favorabile de curs valutar aferente avansurilor de trezorerie in valuta, la incheierea exercitiului financiar (765).

In creditul contului 542 "Avansuri de trezorerie" se inregistreaza:
- avansurile de trezorerie justificate prin achizitia de stocuri (301 la 303, 331 la 346, 361, 371, 381, 401);
- diferentele nefavorabile de curs valutar, aferente avansurilor de trezorerie in valuta, la lichidarea acestora sau la incheierea exercitiului financiar (665).

Soldul contului reprezinta sumele acordate ca avansuri de trezorerie, nedecontate.

Parerea mea este ca nu prea-i corect.

Prin absurd totusi, ce facem in acest caz cu 411?

Eu as proceda la inventarierea casieriei la 31.12.2012, as inregistra chitanta la momentul acesteia si as anexa nota explicativa a administratorului, pentru justificarea inregistrarii diferentelor constatate.

Si administratorul sa scoata banu' ;).
merge si 473 = 411... sa stea in el (in 473) pana la adanci batraneti....

desi parca mai bine cu 6588, sa dispara, asa, instantaneu:giggle:

as lasa chitanta, ca se enerveaza administratorul:slap:
Multumesc frumos. Voi inregistra la 31.12.2012 la inventar.
Dar administratorul a gresit. A emis chitanta dintr-un programel de facturare si nu a declarat in registrul de casa. El spune ca banii i-a folosit tot pentru firma. Si in 473 ( din cate stiu eu) nu poti lasa prea mult timp sumele. Trebuiesc lamurite.
Dar daca nu are nici un salariat cine ii face inventarul? Ca el tine registrul de casa .

Alte discuții în legătură

Reglare sold cont 401 mariuscalina mariuscalina Incepand cu 01 ianuarie am preluat contabilitatea unei firme de la un alt contabil cu urmatoarea\"problema\": - diferente intre soldul creditor al contului ... (vezi toată discuția)
Am un sold foarte mare la registrul de casă pentru luna septembrie. aș vrea sa ma duc cu ridicările de numerar din bancă din septembrie pe luna octombrie, pot să fac acest lucru? ionela11 ionela11 Buna ziua, Am in luna septembrie un sold foarte mare la registru de casa. As vrea sa ma duc cu ridicarile de numerar din banca in luna septembrie pe luna ... (vezi toată discuția)
Cash direct din bancomat gdec gdec Salutare la toti! Poate s-a mai discutat, dar eu nu am gasit nimic acum, asa ca intreb si eu: patronul retrage numerar cu cardul firmei din bancomat de pe ... (vezi toată discuția)