avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare datorie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare datorie

Buna seara,
Va rog frumos sa ma ajutati in problema urmatoare:
Fratelui meu i se imputa faptul ca in urma cu 4 ani a primit cu titlu de imprumut o suma de bani de la un cetatean.Respectivul îi solicita restituirea sumei.Exista o copie xeroxata a unui inscris simplu, dar la suma este un alt scris, nu al fratelui meu. Am solicitat originalul, dar nu l-am primit.
Fratele meu a mai imprumutat bani intre timp de la acest cetatean, dar nu a cerut niciodata respectiva suma . Pe baza unei copie xerox se poate face poprire pe salariu ? Ce sa facem ? O expertiza grafologica se poate face pe xerox ? Cat ar costa asa ceva ?
Multumesc frumos pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Dafina M , utilizator 10:39, 20 Februarie 2013
Retinerile din salariu ,legal ,se pot realiza numai in baza unui titlu executoriu
Intai respectivul trebuie sa-l actioneze in judecata, daca au trecut 3 ani de la data cand trebuia sa-i returneze, actioneaza in judecata degeaba. In instanta, va trebui sa depuna actul in original.
Puteti sa va aparati la proces si in ce priveste suma sau sa cereti respingerea cererii pe motivul prescriptiei dupa caum va fi cazul.
Fratele dvs nu mai stie cat a imprumutat ?
Multumesc frumos pentru raspuns.
Ba da , stie cati bani a impumutat, dar nu aceasta suma. A imprumutat de mai multe ori de la el. Erau amici, dar s-a ''stricat''amicitia si a aparut acest inscris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Părinții mei mi-au donat o garsonieră, dar ca act mi s-au dat două duplicate nesemnate. am dreptul să îi solicit doamnei notar o copie după original? Ale Vio Ale Vio Buna ziua. Ieri, 12 septembrie 2018, părinții mei mi-au donat o garsoniera, prin act donație, la notariat. Fratele meu este trecut ca si declarant, în ... (vezi toată discuția)
Retinere din salariu vasiledumitru vasiledumitru am un credit cu giranti, la care nu am mai avut posibilitatea sa platesc ultimele 3 rate. Am primit la firma unde sunt angajat o notificare prin care se ... (vezi toată discuția)
Verificare de scripte liviu2802 liviu2802 Buna ziua! Vin cu rugamintea de a ma lamuri cu privire la procedura de verificare scripte intr-un dosar la care este adusa ca proba copie a unui inscris facuta ... (vezi toată discuția)