avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere Magistraturã august 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere Magistraturã august 2013

Si o luam de la inceput ... Mai e ceva timp, dar nu prea mult. Asa ca prima intrebare e: Dupa ce sa invatam?
Cursul prof. Boroi, (Institutii...) din cate cunosc, a aparut undeva la inceputul anului 2012. Din opiniile celor care l-au utilizat am inteles ca ar avea ceva lacune si greseli oarecum importante, pe ici pe colo. Stie cineva daca va aparea in curand o noua editie. Cursul in sine e structurat foarte bine si informatiile prezentate sunt foarte usor de asimilat. Apropo, la contracte recomand tuturor cursul lui Stanciulescu. STANCIULESCU + COD CIVIL= LOVE :)
Obligatiile lui Pop (NCC) sunt "indestulatoare" sau trebuie completat (si) din alta parte?
Buna!
Sunt unul dintre cei 55 de candidati admisi la ultimul concurs si pot sa va spun ce am invatat eu la civil:
Boroi + Stanciulescu - Institutii de drept civil + cod
Pop - Obligatiile ( din punctul meu de vedere e cam stufos, dar nu am avut altceva...oricum este suficient ) + cod
Drepturile reale - Cod (nu aparusera cartile lui Boroi si Birsan)
Liviu Stanciulescu - Contracte (pentru contractele care erau in tematica si nu erau incluse in cartea lui Boroi + Stanciulescu - Institutii de drept civil; de fapt si in aceasta carte contractele sunt tratate tot de Liviu Stanciulescu) + cod
Desfacerea casatoriei, Filiatia, Obligatia legala de intretinere, Autoritatea parinteasca - Cod

Sa aveti putere si mult spor!
clara_vidori a scris:

Si o luam de la inceput ... Mai e ceva timp, dar nu prea mult. Asa ca prima intrebare e: Dupa ce sa invatam?

Spuneti-mi va rog, voi va referiti la admiterea in INM , sau la cea
cu 5 ani vechime in profesie? Eu n-am vazut nicaieri pe site-ul INM,
vreun anunt cu exemene in august. Va referiti la ceea ce s-a afirmat
la intalnirea de dezbateri cu profesorii de la facultatile de drept, ref.
la bibliografie?

MULTUMIM, CRISA79!
Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2013
dune, utilizator

Alte discuții în legătură

Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2014 IM12 IM12 Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014. (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)