avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... 392B-facturi mai mari decat norma de venit
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

392B-facturi mai mari decat norma de venit

Am un pfa cu norma de venit, neplatitor de tva; norma de venit anuala fiind de 110.000Ron. Pana pe 25 februarie trebuie depusa declaratia 392B. Ce se intampla daca facturile taiate pe anul 2012 sunt mai mari decat norma anuala declarata? Am facturi taiate de 7000euro.
Cel mai recent răspuns: utilizator86 , utilizator 11:25, 20 Februarie 2013
Daca aveti stabilit ca sistem de impozitare a impozitului anual prin aplicarea cotei de impozitare de 16% la norma de venit achitarea sa are loc prin plati anticipate trimestriale, pana la data de 25 a ultimei luni a fiecarui trimestru (25 martie, 25 iunie, 25 septembrie, 25 decembrie).
Din cele relatate ingeleg ca norma de venit anuala este de 110.000 ron iar dvs ati emis facturi de 7000 euro (7000 euro*4.4287 curs bnr la 31.12.2012=31.000 lei) ati realizat sub norma de venit ,insa veti achita impozitul la norma.

Sau nu am inteles intrebarea?

Contribuabilii pentru care venitul net se determina pe baza de norme de venit și care in anul fiscal anterior au inregistrat un venit brut anual mai mare decat echivalentul in lei al sumei de 100.000 euro, incepand cu anul fiscal urmator, au obligatia determinarii venitului net anual in sistem real.
Imi cer scuze nu am scris eu bine norma. La pfa care il am eu, cu norma de venit, venitul net estimat este de 11.000lei, ce revine ca plati anticipate cu titlul de impozit de 1760lei, trimestrial platind la finante cate 440 lei. Eu anul trecut am avut facturi taiate de 7000euro; asta insemnand 31.000lei. Am depasit norma cu 20.000lei. Ce se intampla acum cand merg sa declar toate veniturile? O sa platesc impozit mai mare? Pe anii trecuti nu am depus declaratia 392B. Ce se poate intampla? Acum doi ani am avut facturi de 30.000euro? Va rog frumos lamuriti-ma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa. cati bani imi mai raman ? tabita-barbu tabita-barbu Vreau sa devin PFA si as dori sa-mi tin singura contabilitatea. Intrebarea mea e : Care va fi venitul efectiv, la sfarsitul fiecarei luni de lucru in ... (vezi toată discuția)
Pfa cu norma de venit ALINA AGNES ALINA AGNES Buna ziua! In legatura cu pfa-ul pe norma de venit, daca am norma 1000lei/an sa zic platesc impozitul 160 lei/an, cat pot incasa maxim pe an? am auzit ca ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392b eugen buleandra eugen buleandra Pfa activitati agricole,respectiv exploatarea pepinierelor pomicole,impozitat la norma de venit,inspectorul fiscal de care apartineam pana anul trecut,mi-a ... (vezi toată discuția)