avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... autorizatie constructie -probleme
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

autorizatie constructie -probleme

Buna ziua.
Locuiesc in Brasov la o casa cu 8 proprietari. Am probleme cu acoperisul.Am inceput demersurile la primarie unde am obtinut certificatul de urbanism. Al doilea pas autorizatia de construire trebuie declaratia notariala de la toti proprietarii imobilului. Unul singur nu este de acord . In cartea funciara figureaza el si sotia proprietari la apartamentul respectiv . Sotia este plecata in strainatate si nu se intelege cu el .
Care este calea juridica de al obliga sa de-a declaratia la notar, pentru a depune actele pentru autorizatia de construire?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:20, 20 Februarie 2013
Daca exista atatia proprietari, inseamna ca exista si o asociatie a proprietarilor care sa se ocupe de reparatiile cladirii, incercati acolo. Daca nu vrea sa dea declaratie nu vad cum ati putea sa-l obligati. De ce nu incercati amiabil? Omul acela probabil are un motiv pentru care refuza.
La nivelul imobilului este constituita entitate juridica care eventual sa administreze si sa isi asume responsabilitatea intretinerii si reparatiei partilor comune?
braia a scris:
Locuiesc in Brasov la o casa cu 8 proprietari. Am probleme cu acoperisul.Am inceput demersurile la primarie unde am obtinut certificatul de urbanism. Al doilea pas autorizatia de construire

Pentru a repara un acoperis trebuies bani si nu autorizatii.
Dar probabil ca nu faceti doar reparatia acelui acoperis ci altceva. Faceti poate modificari constructive care necesita certificat de urbanism si autorizatie de constructie.
Insistati pe langa acest vecin, apelati la primarie sa va ajute, sa-l convinga sau in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie acoperis crinadum crinadum Buna seara, As dori un sfat competent in privinta interpretarii art 11 alin 4 lit a. din L50/1991 - \"Se pot executa fără autorizatie de construire ... (vezi toată discuția)
Obligatii asociatii de locatari catabota catabota Buna ziua. suntem 2 imobile intr-o curte. Primul are acoperisul deteriorat si cad tigle si mai noi bucati de lemn putred. Accesul nostru, locatarii din ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie - amenajare mansarda in pod existent simona corina simona corina Buna ziua, problema mea consta intr-un certificat de urbanism pentru lucrarea -amenajare mansarda in pod existent- , in acest certificat mi se cere acordul ... (vezi toată discuția)