avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... neprezentare proces mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

neprezentare proces mostenire

Buna ziua,

Sunt citata ca parat intr-un proces in care ar tb sa benificiez de 3/8 dintr-un imobil (ca si copil). Am o declaratie de acceptare a mostenirii, data in primele 6 luni de la moartea parintelui, dar acum, peste 2 ani, cand s-a deschis actiunea judecatoreasca din motive personale nu vreau sa ma prezint la proces. Avocata parintelui ramas mi-a spus sa trimit o intampinare ca sunt de acord sa se judece in lipsa si sa platesc cheltuieli de judecata, care cuprind si taxa de timbru. Eu nu am vrut aceasta judecata si nu vreau sa platesc partea din taxa de timbru. Cum pot proceda sa beneficiez de cei 3/8 dar sa nu ma prezint? Dc nu ma prezint si nu trimit intampinare ce consecinte exista? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: rcorinat , utilizator 09:41, 21 Februarie 2013
Bună seara,

Taxa de timbru o va plăti reclamantul, pentru început... dar nu vă bucuraţi prea tare, întrucât, dacă vi se va stabili calitatea de moştenitor, o să se împartă, şi va trebui să plătiţi şi dumneavoastră, la rându-vă.

Eu nu aş alege varianta neprezentării sau a nedepunerii întâmpinării, întrucât s-ar putea să fiţi decăzută din drepturi, ca renunţătoare.

Practic, întrebarea dumneavoastră se rezumă la: "cum pot să devin moştenitoare fără să plătesc nimic?"
Ei bine, fie că aţi fi dezbătut succesiunea prin notariat, fie că s-a ales calea instanţei, tot trebuie plătită o taxă... deci răspunsul la întrebarea dumneavoastră este: nu se poate...
Va multumesc pentru raspuns.
Ce pot scrie in intampinare incat sa fie cat mai clar posibil, ca sunt de acord sa-mi accept mostenirea, dar sa platesc partea din taxa de timbru si partea din cheltuieli de judecata doar dc procesul se va incheia si se va realiza impartirea mostenirii si devin mostenitoare? Puteti sa-mi formulati cum ar trebui scris? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire mac6 mac6 In situatia in care un mostenitor deschide actiune in instanta pentru a iesi din diviziune , iar ceilalti mostenitori nu doresc sa participe la judecata este ... (vezi toată discuția)
Consecintele nedepunerii unei intampinari obligatorii in caz de succesiune! Alecksya Alecksya Succesiune in urma decesului mamei. Au ramas doi copii si tatal. Tatal a chemat copiii in judecata. 1. Daca la notar, [b]prin neprezentare s-a mentionat pe ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de timbru hot_oliviu hot_oliviu Sint intr-un proces cu o firma. Am cistigat la fond si acum ambele parti au facut recurs. Firma a incercat sa tergiverseze (a folosit o adresa incompleta ... (vezi toată discuția)