Buna ziua,
Imi scriu aici off-ul fara prea mari sperante in a gasi o solutie...totusi, incerc.
Problema e urmatoarea:
In cursul anului 2011 am acceptat in magazin marfa de la o firma, fara nici un contract, doar intelegere verbala cu plata la vanzare, si factura, pe care nu e specificat nimic legat de termenul de plata. Spun am acceptat, pentru ca s-au rugat de mine sa le iau marfa in magazin, pentru ca ei si-au desfiintat magazinul.
Dupa cateva luni primim o somatie de plata de la un lichidator, firma respectiva intrase in faliment.
Ne intalnim cu lichidatorul, ii explicam situatia, intelegerea cu privire la plata dupa vanzare, ii explicam ca marfa exista pe stoc si solicitam acceptarea unui retur.
Lichidatorul accepta, dar ne propune sa pastram marfa in magazin in aceleasi conditii, cu plata dupa vanzare, si ne cere sa facem o propunere de pret in asa fel incat preturile sa se alinieze la preturile pietei (era o marfa foarte scumpa) si sa se vanda mai repede. Facem propunerea, el ne da in scris acceptul de a vinde marfa la jumatate pret.
Am vandut ce am vandut din marfa, dupa o vreme primim o alta somatie de plata de la un alt lichidator (respectivii isi schimbasera lichidatorul) care ne soma sa platim intreaga facura plus dobanda si penalitati. Sun la persoana de contact de la firma respectiva si o intreb ce se intampla, ma linisteste ca e o procedura generala, etc, sa nu-mi fac griji. Nu ma blamati ca am crezut-o, am auzit doar ce mi-a fost mai frumos la urechi. Din acest motiv plus alte motive care nu-si mai au rostul, nu am mai urmarit problema. Drept care, dupa o vreme, am primit acasa sentinta, prin care trebuia sa platim o suma exorbitanta, factura respectiva integral plus dobanzi.
In acest moment am apelat la un avocat care a facut cerere in anulare.
La primul termen judecatoarea s-a abtinut ( zicea avocatul ca s-a recuzat, nu stiu ce inseamna asta) si s-a fixat un nou termen.
La al doilea termen s-a respins cererea. Avocatul nu a stiut sa-mi dea nici o explicatie de ce si cum, pana atunci aratandu-se increzator intr-un raspuns pozitiv.
Am avut foarte mare incredere in justitie, acum mi s-au dat peste cap toate valorile. Nu inteleg, cand stiu ca dreptatea este de partea mea, cum pot fi eu gasita eu vinovata.
Am foarte mari indoieli in privinta acestui proces, mai ales ca intre termene, respectivii au obtinut chiar si un ordin de executare, este clar si mi s-a confirmat ca nu se poate da asa ceva, cat timp un proces inca se judeca. Si totusi ei au obtinut.
E clar, am pierdut acest proces, fara posibilitate de a face recurs sau altceva. Cel putin asa zice avocatul.
Nu inteleg cum mi se poate pretinde sa platesc factura la valoarea totala, cand eu am accept de la lichidator sa vand marfa la jumatate de pret?
Spuneti-mi va rog, in aceste conditii, pot sa mai fac ceva? Pot redeschide acest proces pe alta cale?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns:
Alina Borza , Avocat
14:59, 20 Februarie 2013