avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartitoare caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartitoare caldura

Va rog frumos sa ma ajutati. Avem repartitoare in apartament, de ceva timp asociatia a reziliat contractul cu firma de repartitoare. Acum au inceput sa se strice repartitoarele si nimeni nu vrea sa le repare. Am renovat apartamentul si am vopsit caloriferele (sunt din fonta), unul dintre repartitoare nu mai sta la mijloc asa cum era montat si din cand in cand cade la baza caloriferului. Este un calorifer pe care nu il prea folosesc, i-am dat maxim drumul de 3 ori toata luna. A venit in control administratorul si a verificat datele furnizate de fiecare apartament. Cand a ajuns la noi a vazut repartitorul si ne-a zis ca tre sa il repozitionam. Dar nu are cine ca nu mai avem firma care sa se ocupa de repartitoare. Acum imi vine intretinere cu 360 lei mai mult, (cu toate ca eu nu am consumat mai mult) socata am mers sa vb cu administratorul sa il intreb de ce. Raspunsul dansului a fost halucinant! Chiar daca repartitorul merge, pt ca e la baza caloriferului cica nu inregistreaza si deci m-a bagat la pausal. Din totalul pausaluluia inmultit cu nr de mp ai camerei si atat i-a dat. Are voie sa faca asa ceva? Adica eu am incercat sa fac economie si mi-am pus haine in plus pe mine ca sa nu consum mult si platesc caldura mai multa? Exista vreo lege sau ceva care sa ii interzica sa faca asa ceva? Poate ca nu inregistreaza corect repartitorul, i-au in calcul ca o fi adevarat ce spune dumnealui, insa nu e normal sa ma bage la pausal, nu e normal sa stau cu caloriferul inchis si sa imi creasca caldura cu 360 lei. Va rog sa imi spuneti daca are dreptate sau nu!!!!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 12:51, 21 Februarie 2013
Raspunsul administratorului nu este corect, iar proprietarii nu pot lua hotarari contrare legii chiar daca au un vot majoritar.
Faceti o sesizare scrisa catre presedintele asociatiei si in acea sesizare scrieti si citatul din Ordinul ANRSC pe care vi l-am scris mai sus.

Atitudinea aroganta a administratorului poate fi combatuta cu chemarea lui in judecata pentru ca este persoana neautorizata care calculeaza o factura contrar prevederilor legale.

Daca nu sunteti multumita de raspunsul lor in sensul celor aratate de mine, faceti o sesizare la primaria de care apartineti, la Biroul de relatii cu asociatiile de proprietari...si apoi puteti initia o actiune in instanta prin care cereti ca asociatia de proprietari sa intre in legalitate, sa nu mai foloseasca la repartizarea caldurii pe liste calculele facute de o persoana neautorizata.

Repartitorul, daca nu este asezat in pozitia corecta, poate da valori eronate, cu atat mai eronat cu cat este plasat mai jos. Cumva el are dreptate, dar procedeaza arbitrar si, asa cum v-am spus, in principal el nu este autorizat sa faca calculul dupa consum contorizat.
cred ca cei care ti-au dat raspunsurile , au facut-o dupa ce au citit cu atentie legea privind aceasta problema ! am dat un raspuns mai sus , referitor la "miera din borcan"...iar daca va da-ti seama o sa intelegeti ca este vorba de bagat mana in bugetul asociatiei , asa cum fac majoritatea presedintilor si administratorilor de asociatii , vorbesc de Bucuresti ! nu aveti ce sa-i faceti nimic pe cale legala , cum a spus si utiluizatorul BEN46 , calculul se face la volumul cameri proportionat cu numarul de calorifere , dar daca incarcati sa gastiti o solutie spre rezolvarea situatiei , o sa va faca calcul pe numarul de persoane , din locuinta , si iar nu o sa fie bine....de regula cei pusi in fruntea asciatiilor , in loc sa apere dreptul locatarilor , se ung cu toate alifiile inainte de a baga mana in "miere " ....de curiozitate , ce costuri are la intretinere acel administrator ???? la el in casa/apartament , pe ce baza face costul consumului ???
Interventie moderator

@marisescudan

Va rog sa nu mai faceti remarci de genul "majoritatea celor pusi in fruntea asociatiilor" fura pentru ca nu aveti de unde sa stiti, iar restul mesajului nu are nicio legatura cu realitatea, sunteti pe langa subiect.
Acesta nu este un forum de dat cu parerea, cu atat mai mult cu cat este fondata pe fantezii. Vezi impartirea caldurii pe numar de persoane.
ma rog .... sunteti administrator ? nu mi-am dat nici cu parerea , si nici fantezii nu am , o parte din discutii , este adevar , cealalta parte .... demonstreza ca nu este asa! de aceea am lasat si ultima intrebare : cat plateste administratorul respectiv , ce baza de calcul aplica la el in casa ? nu cred ca am deranjat pe nimeni....
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2013
ContSters185493, utilizator
Poate nu va dati seama ca nu ati deranjat. Recititi ce ati scris si poate intelegeti. Chiar ultimul dv mesaj cu remarca
ma rog .... sunteti administrator ?
, este in afara subiectului si tendentios. Aici, pe forum, conform regulamentului pe care va invit sa-l cititi, discutam problema, dialogam sa gasim raspunsuri asupra situatiei prezentate si nu facem aprecieri asupra calitatii persoanelor care participa la discutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citirea repartitoarelor de catre administratia blocului MrOrange MrOrange Buna seara, Problema este urmatoarea: in urma cu aproximativ 7 ani (eu locuiesc de 5 ani in apartament) contractual cu firma care a montat, administrat si ... (vezi toată discuția)
Administratie comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema: administratorul de bloc mi-a atras atentia ca am caloriferul de la bucatarie foarte mare (in urma verificarii ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari - repartitoare dezdemona_dezy dezdemona_dezy buna seara . intrebarea mea meste urmatoarea si va multumesc pentru ajutorul care il dati oamenilor pe acest forum. acum 2 ani am montat in apartament ... (vezi toată discuția)