avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Transformarea pensiei de invaliditate!
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Transformarea pensiei de invaliditate!

In anul 1994 am fost pensionata caz boala,in fiecare an merg la comisie,anul
acesta am fost chemata dupa 2 ani,2011.Sunt nascuta in anul 1956,vreau sa stiu
si eu pana la ce varsta voi merge la comisie?
Daca are importanta diagnosticul?
Daca are importanta ca am lucrat in fostul M.A.I.,daca trebuie sa iau o adeverinta
sau ceva de la ei?
Multumesc pentru tot ce urmeaza,anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 21:57, 20 Februarie 2013
Daca nu aveti "plafonul" de ani lucrati trebuie sa mergeti la comisie pana cand impliniti varsta de pensionare pt. limita de varsta, care depinde de anul si luna in care sunteti nascuta. (de ex. dec.1956 puteti iesi la pensie pt. limita de varsta in iulie 2017).
Nu mai merg la comisie cei care au cu 5 ani mai putin decat varsta standard de pensionare si au "plafonul" de ani lucrati (ex. nasc. in dec 1956 plafonul e de 30 ani si 7 luni

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta de pensionare grad i stoica_ioan stoica_ioan Sunt nascut in martie 1956, am lucrat 16 ani si 7 luni,toti la grupa I iar din 1994 sunt pensionat pe caz de boala,handicap grad II.As dori sa stiu cand ma pot ... (vezi toată discuția)
Ajutor calcul varsta pensionare grandanat grandanat La ce varsta poate sa iasa la pensie anticipat si normal, o persoana(femeie) cu 35 de ani vechime, dincare 5 ani grupa a II-a ? Multumesc (vezi toată discuția)
Pensie anticipata mai azzz01 azzz01 Buna ziua.Sunt pensionar pe caz de boala din anul2009,am lucrat in cadrul M.A.I.,sunt nascut in anul 1968,dupa 7 clasari am fost chemat la comisia militara ... (vezi toată discuția)