avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Varsta de pensionare grad I
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Varsta de pensionare grad I

Sunt nascut in martie 1956, am lucrat 16 ani si 7 luni,toti la grupa I iar din 1994 sunt pensionat pe caz de boala,handicap grad II.As dori sa stiu cand ma pot pensiona pentru limita de varsta sau anticipat.Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2010
stoica_ioan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:22, 12 Martie 2010
De la pensie de invaliditate nu se poate trece decat la pensie pentru limita de varsta, atunci cand veti implini varsta standard de pensionare. In cazul unui barbat nascut in 1956, varsta standard de pensionare este de 65 de ani.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Variante de pensionare linualin linualin Va supun atentiei urmatorul caz: Socrul meu implineste 60 de ani in luna martie 2010, cand doreste sa iasa la pensie din cauza serviciului mult prea ... (vezi toată discuția)
Pensionar pe caz de boala poate iesi definitiv? ada2113 ada2113 Mama mea este pensionara pe caz de boala gradul 2 de 16 ani ( pe ortopedie - gr handicap 3 , pshihiatrie si fizioterapie). A lucrat inainte de a iesi la pensie ... (vezi toată discuția)
Pensionare limita de varsta keops_mic keops_mic As dori sa cunosc care este varsta la care as putea sa ma pensionez la limita de varsta. Am lucrat : 1977 - 1984 grupa 1 1984-2002 grupa 2 2002-2009 fara ... (vezi toată discuția)