avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... probe in apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

probe in apel

Am formulat apel impotriva sentintei Tribunalului prin care societatea la care lucrez a fost obligata la plata catre reclamanta a unei mari sume de bani. Neintemeiat, spun eu.
Au fost trei parti in dosar: reclamant, parat si intervenient .
Am invocat prin apelul formulat motive de anulare a sentintei ( necompetenta generala a instantelor judecatoresti si faptul ca in sentinta apare ca intervenient alta persoana decat cea care a fost introdusa in cauza de instanta de fond).
Pe fond, printre altele, am criticat si raportul de expertiza efectuat la instanta de fond la cererea reclamantei.
Nu stiu care este procedura. Instanta va pune mai intai in discutie motivele de anulare a sentintei Tribunalului si se va pronunta pe acestea ?
Cand se va trece la probe?
Cu privire la expertiza criticata ce pot solicita in apel ? Refacerea raportului de expertiza cu acelasi expert sau efectuarea unei alte expertize cu un alt expert ?
Daca este vorba despre expertiza efectuata la fond la cererea reclamantei, cu obiective stabilite de aceasta, in apel pot sa schmb obiectivele ??


Cel mai recent răspuns: ContSters136598 , utilizator 08:10, 21 Februarie 2013
In conformitate cu art. 295 instanta va putea incuviinta refacerea sau completarea probelor administrate in prima instanta, administrarea de probe noi propuse in conditiile art. 292 Cod procedura civila numai in cazul in care instanta considera ca sunt utile pentru solutionarea cauzei. In general se admite doar probe cu acte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"refacerea" probelor sabinna sabinna Ce inseamna \\"refacerea probelor\\" in apel? Daca la instanta de fond s-a efectuat o expertiza tehnica, cum poate fi ea refacuta in apel? Se numeste alt ... (vezi toată discuția)
Refacere expertiza recurs scarlet scarlet situatia este in felul urmator: am contestat o expertiza la prima instanta, pentru necitare in termenul legal (dar nu trecusem articolele din c. proc. civila) ... (vezi toată discuția)
Contraexpertiza in apel irina_270127 irina_270127 In fata instantei de fond s-a administrat proba cu expertiza juridica de specialitate, la care partea potrivnica mie nu a facut obiectiuni. Momentan sunt in ... (vezi toată discuția)