avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... faliment la cererea debitorului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

faliment la cererea debitorului

o firma de transport copii a cumparat in leasing 5 masini de transport pe care nu le-a achitat in totalitate decat 50% . cum au aparut 8 firme numite creditorii intre care si finantelele publice si primaria taxe si impozite care s-au inscris in lista creditorilor ,neavind lichiditati firma de transport a cerut prin tribunal procedura insolventei la cererea debitorului. S-a pronuntat hotarirea conf art 131 legea insolventei si cele 5 masini achitate doar 50% au fost incredintate societatii bancare de leasing care le-a atribuit firmei in folosinta. numai sunt bunuri valorificabile in societatea debitoare .ATUNCI CELELALTE FIRME INSCRISE LA MASA CREDALA adica cei care aveau bani de primit de la societate se pot indrepta asupra patronului firmei care a intrat in faliment prin hotarirea judecatorului sindic , adica asupra bunurilor proprii ale persoanei fizice patron al csocietatii care a intrat in faliment pe cale civila sau nu mai au sanse sa isi recupereze banii datorati? se afla in lista creditorilor 10 firme care au de primit bani de la societatea intrata in faliment cu art 131.
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 19:38, 20 Februarie 2013
creditorii se pot indrepta asupra bunurilor personale ale administratorului societatii doar daca acesta a fost declarat de catre instanta ca fiind responsabil de intrarea in faliment a societatii. daca administratorul nu este responsabil debitele societatii se platesc doar cu bunurile societatii. atentie : daca administratorul este gasit responsabil creditorii vor fi despagubiti in ordinea stabilita prin lege : salariati, finante publice, impozite si taxe , iar restul banilor se impart intre ceilalti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa carmen beladona carmen beladona sunt creditor la o firma x. Luna viitoare este fondul pentru firma debitoare y care are un singur patron si adiministrator care a falimentat mai multe firme. ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii restante kartush1977 kartush1977 Salut toti membri forumului si cer ajutorul celor avizati in urmatoarea problema: o ruda se afla in urmatoarea situatie-in noiembrie anul trecut a fost data in ... (vezi toată discuția)
Faliment client kiddo28 kiddo28 buna ziua, am si eu urmatoarea situatie: din surse neoficiale am aflat ca un client care ne datoreaza bani a intrat in faliment ( un prieten al asociatului ... (vezi toată discuția)