avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa

sunt creditor la o firma x. Luna viitoare este fondul pentru firma debitoare y care are un singur patron si adiministrator care a falimentat mai multe firme. Pe aceste firme au ramas bunuri care nu au fost cerute de nimeni.Pe firma debitoare y nu prea sunt bunuri si nu se poate acoperi creanta. Care este modalitatea si legea, daca este , sa pot cere in instanta inainte de fond , radiere, bunurile ramase de pe celelalte firme ca sa poata acoperi creanta firmei mele. Inca ceva cand se cer aceste bunuri inainte de fond ? sau dupa radiere? multumesc . Daca este vreun art, lege ar fi minunat.
Cel mai recent răspuns: Presedintele , utilizator 16:14, 21 Ianuarie 2010
Nu inteleg ce vreti sa spuneti cu "Luna viitoare este fondul pentru firma debitoare y "!?
Nu va puteti indrepta impotriva celorlalte societati pe care acesta le detine deoarece nu ati avut relatii contractuale cu acele societati.
Cel mult va puteti indrepta impotriva lui ca persoana(raspunderea administratorului).
Bunurile nu se cer ci va fi numit un lichidator care va incerca sa le vanda iar veniturile obtinute se vor distribui creditorilor inscrisi la masa credala, in functie de prioritate.
Pentru a va lamuri puteti studia L85/2006-Legea Insolventei sau cereti lamuriri de la juristul/avocatul societatii dvs.!
adica luna viitoare este fondul. Firma y este in insolventa din 2007. X-(
chiar daca patronul si administratorul firmei la care societatea dv. sinteti creditoare a falimentat mai multi agenti economici, debitorul dv. raspunde numai in limita capitalului social depus si a bunurilor din patrimoniu, gasite la data deschiderii procedurii. legea insolventei nu prevede indestularea creditorilor cu bunuri ale altei societati la care administratorul/actionarii/asociatii societatii falite functioneaza. luati legatura cu un consilier juridic/avocat care va poate lamuri problema.
carmen beladona a scris:

adica luna viitoare este fondul. Firma y este in insolventa din 2007. X-(


Cu tot respectul dar... tot confuz va exprimati!:acute:

Daca actiunea e pe fond inseamna ca inca se judeca!
Daca firma y este in insolventa din 2007 inseamna ca a trecut de stadiul "instanta de judecata" si se afla in stadiul de "lichidare"!:giggle:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment carmen beladona carmen beladona Aş avea si eu o intrebare. Spuneti-mi daca o firma x are datorii in mai multe parti si la finante si la banci si la alte firme de exemplu. Sa zicem ca ... (vezi toată discuția)
Ssrl cu datorii la finante tory74 tory74 am un srl cu datorie la finante de16000 lei as vrea sa inchid srl fara sa mai platesc datoria se poate si cum se procedeaza se poate ocupa contabilul de toare (vezi toată discuția)
Datorii catre stat camaro camaro am o firma de comert nu mai merge bine nu mai am angajati si majorarile la platile catre stat ma depasesc pot sa cer reorganizare ?si ce presupune asta. (vezi toată discuția)