avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale datorii catre stat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

datorii catre stat

am o firma de comert nu mai merge bine nu mai am angajati si majorarile la platile catre stat ma depasesc pot sa cer reorganizare ?si ce presupune asta.
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 17:16, 16 Octombrie 2009
puteti solicita deschiderea procedurii de insolventa, iar in cadrul acestei proceduri puteti solicita intrarea in reogranizare.
administratorul judiciar care va fi numit de instanta va analiza situatia economica a societatii comerciale si va sustine sau nu un plan de reorganizare daca va considera ca situatia societatii poate fi remediata.
in cazul in care va constata ca societatea nu are resursele necesare in vederea reorganizarii, administratorul judiciar va propune intrarea societatii in faliment si apoi radierea acesteia.
oricum, daca aveti datorii la stat si nu le puteti plati cred ca cea mai buna solutie este sa cereti dvs deschiderea procedurii insolventei.
trebuie sa aveti in vedere faptul ca daca dvs sunteti administratorul societatii si daca stiti cu certitudine ca societatea se afla in stare de insolventa (nu isi poate achita datoriile scadente cu sumele de care dispune) aveti obligatia legala sa cereti deschiderea procedurii insolventei, in caz contrar (daca nu formulati o asemenea cerere) fapta dvs poate constitui infractiune.
va multumesc
revin, datoriil si penalitatile merg mai departe? daca am o masina pe firma se pune sechestru pe ea?
Situatia e mai complicata, depinde cat de bine ati administrat societatea. Daca ati facut tot ce putea pentru a debloca activitatea atunci puteti cere falimentul societatii. Totul este sa nu fiti gasit vinovat de falimentul societatii prin administrare gresita, tinere contabilitate fictiva, etc, in cazul procedurii de lichidare a societatii. Daca ati fost de buna credinta, in cazul in care se declara falimentul, penalitatile nu vor mai curge, ba mai mult veti fi acoperit fata de creditori. Datoriile insa le veti plati, iar daca nu aveti resurse, creditorii se vor indrepta catre bunurile societatii, inclusiv asupra masinii. Mai bine scapati de firma si va faceti alta.
majorarile vor curge pana in momentul declansarii procedurii insolventei, cand in conformitate cu art. 122^1 din OG nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala (Pentru creanţele fiscale nÄ�scute anterior sau ulterior datei deschiderii procedurii insolvenţei nu se datoreazÄ� Å�i nu se calculeazÄ� majorÄ�ri de întârziere dupÄ� data deschiderii procedurii insolvenţei), coroborat cu art. 41, alin (1) din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei (Nici o dobândÄ�, majorare sau penalitate de orice fel ori cheltuialÄ�, numitÄ� generic accesorii, nu va putea fi adÄ�ugatÄ� creanţelor nÄ�scute anterior datei deschiderii procedurii.)

in cazul aprobarii unui plan de reorganizare, majorarile se vor achita in conformitate cu actele din care rezulta - art. 41, alin 3 din L85/2006.

ce datorii aveti acum la stat? fiscul a inceput executarea silita?

mai aveti si alti creditori (furnizori, banci) ?

Alte discuții în legătură

Cererea insolventei de catre mfp ContSters94259 ContSters94259 Societatea mea are datorii de 220 mil vechi la stat.Finantele au spus ca nu pot trece eu firma in insolventa deoarece am depasit ceva plafon...dar finantele ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii curente corstef corstef pentru datoriile curente (exceptand creanta din tabel) pe care societatea aflata in reorganizare le are fata de un creditor, se poate intenta actiune de ... (vezi toată discuția)
Insolventa si fidejusiune doe_ro doe_ro Buna ziua, am urmatoarea problema: Sunt administratorul unei firme careia statul ii cer declansarea procedurii de insolventa pentru o datorie de aprox ... (vezi toată discuția)