avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... acordarea indemnizatiei de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

acordarea indemnizatiei de crestere copil

buna ziua, verisoara mea este insarcinata in 5 luni, ea este angajata din mai 2012 si are platite darile la stat inclusiv luna mai 2012, ea ar trebui sa nasca in iunie 2013, deci face un an de munca pana naste, intrebarea ar fi daca poate sa.si ia concediu medical pt risc de sarcina (nu se simte bine) fara sa.i afecteze in vreun fel indemnizatia chiar daca inca nu are un an implinit in campul muncii?
Cel mai recent răspuns: myyaa , utilizator 13:56, 21 Februarie 2013
myyaa a scris:
revin : din cate stiu eu o persoana are dreptul la 90 de zile de medical pe an, avand in vedere faptul ca ea din aprilie poate intre in maternitate poate sa.si mai ia pana atunci medical fara sa.i afecteze cumva indemnizatia, adica sa nu fie un motiv sa nu i se dea deoarece nu a fost la munca? ea chiar nu se simte bine.
din cate stiu eu indemnizatia se calculeaza astfel : media veniturilor celor 12 luni anterioare nasterii copilului, chiar daca venitul este din medical
daca gresesc va rog sa ma corectati

1. Nu are importanta daca a platit sau nu contributiile ci numai daca in cele 12 luni a avut venituri profesionale impozabile sau perioade asimilate.

2. In perioade asimilate intra concediile medicale de orice fel, inclusiv concediul prenatal (sarcina).

3. Daca va naste in iunie 2013 cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC sunt iulie 2012 - iunie 2013.

4. Fata de datele prezentate de dvs. poate beneficia de indemnizatie pentru CCC.
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
va multumesc mult pt lamuriri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primesc indemnizatie de crestere a copilului si prenatal? saonioana saonioana Buna ziua. Sunt studenta la zi, anul 1 si am contrat de munca pe perioadat determinata incepand cu 26.06.2012 care se incheie la 04.05.2013. urmeaza sa nasc in ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil panait-alina panait-alina buna ziua, vreau si eu sa stiu daca pt beneficia de concediu de crestere copil perioada de 2 ani daca eu nasc in luna mai si eu sunt angajata din luna iunie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil OnixS OnixS Buna ziua, sunt o viitoare mamica singura ,mai exact sunt in a 6 luna de sarcina urmeaza sa nasc in august 2013 :) ...in ultimul an de munca adica din luna ... (vezi toată discuția)