avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire dupa unchi de frate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire dupa unchi de frate

Buna ziua,

Unchiul meu, fratele tatalui, a murit. Nu are copii, nu a fost vreodata casatorit, nu are frati sau parinti in viata, are o verisoara si un unchi.Intrebarea mea este cine are dreptul la mostenire si in ce cota? Precizez ca de inmormantare m-am ocupat doar eu.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Simonasasu , utilizator 20:03, 5 Martie 2013
nu dvs nu intelegeti...
eu am certificat de mostenitor cu colaterali mostenitori..si ma judec cu sotia supravietuitoare..speta e asa... mortu are un frate
a mostenit prin legat universal impreuna cu fratele un patrimoniu de la cineva fara rezervatari
1. am certificat cu cel care ne-a lasat egatul frateleui meu si mie
2.dat fiind ca fratele meu nu a avut descendenti, doar sotie supravietuitoare si pe mine ca frate, ma crt cu ea pe cerand partajul atat pe cota dupa primul mot care ne-a lasat legatul cat si dupa cel de-al doilea ( fratele meu) SI DISTINCT CER SI COTA MAJORATA..pt ca apartamentul in care sta sotia supravietuitoare este cu contributie eclusiva a fartelui meu

prin urmare dezbaterea legatului si eliberarea certificatului in conditiile in care eu am calitatea de descendend al mortului mortului colateral LA MOMENTUL ELIBERARII CERIFICATULUI DOAR PT PRIMUL MORT e aiureala
Eu mi as da silinta sa inteleg...insa am ajuns sa inteleg pana la punctele 1 si 2....cu multe zambete...apoi s a rupt filmul caci apare descendentul mortului mortului colateral...probabil un fel de Ninja care e scos din firul celor spus mai sus de dvs....chiar o aiureala......
Nu exista coerenta....si in topicul de fata nici relevanta....
Insa daca ne ati explica mai pe larg intr un alt topic speta...ar fi chiar tare.....
Aici insa ne lipseste subtitrarea ....ca sa zic asa....
Imi pare rau nu gasesc emoticonul ala sa ma dau si eu de a dura......
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2013
ContSters250994, utilizator
mda...pare amuzant dar e cam asa..
1. sa constate instanta deschisa succesiunea dupa marioara, matusa noastra ...........,,intre timp am certificat eliberat de notariat, in procedura necontencioasa..cu mortu
2.sa constate deschisa succesiunea dupa fratele meu
3 sa constate ca dupa fratele meu sunt doar eu ca frate si sotia acestuia mostenitori in cotele cuvenite de lege
4 sa constate ca fratele meu a avut o contributie de 100 % la dobandirea bunului X
5 sa dispuna iesirea din indiviziune cu obligarea mea la plata sultei cuvenite catre sotia supravietuitoare pt patrimoniul enumerat.........................................

marioara a murit in 75 iar fratele meu in 2005 ...

plus ca stampila e bonus
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2013
ContSters267790, utilizator
este vb de un partaj intre frati,necontestat dupa marioara..si un partaj succesoral si devalmas dupa fratele meu ( singurul frate pt ca nu avem descendenti) in contradictoriu cu sotia supravietuitoare..
Stimate utilizator milikka, nu am fost pe fază când aţi intervenit în acest topic, dar zău, nu înţeleg nimic din ce scrieţi în primul dumneavoastră post.

În primul rând, nu văd legătura cu întrebarea iniţială a utilizatorului Simonasasu. Apoi, nu văd legătura cu răspunsul meu... deşi aţi citat din el.

Ce treabă au succesiunile succesive cu întrebarea iniţială şi cu ce am răspuns eu... când este vorba despre un moştenitor predecedat, aia nu mai e succesiune succesivă, deci când vin la succesiune "descendenţii colateralilor", aceştia vin la succesiune prin reprezentare, pentru că înaintaşul lor nu poate veni la succesiune în nume propriu, iar reprezentarea este admisă în această clasă (a doua). Nu avem de aface cu nicio succesiune succesivă.

Cu privire la speţa dumneavoastră, aţi scris atât de multe într-un timp atât de scurt, că nici nu am răbdare să le citesc. Însă dacă aţi deschide un subiect separat, scris într-un mod clar şi concis, v-aş scrie şi eu câteva rânduri acolo... ca să nu umplem topicul colegului nostru cu lucruri care nu au nicio legătură cu speţa lui.

Alte discuții în legătură

Speta drept civil randall randall Buna seara, as avea si eu o speta de rezolvat, tot pt seminar si am nevoie de ajutorul dvs. Speta este: http://imigi.ro/files/5717/lastscan.jpg Multumesc ... (vezi toată discuția)
Frate mostenitor? trueblack trueblack Am un frate vitreg dupa tata.A fost conceput cu o alta femeie in perioada in care tata era inca casatorit cu mama.Ulterior au divortat.Fratele poate sa ma ... (vezi toată discuția)
Mostenitori legali monalisa16 monalisa16 Pot fi mostenitori legali descendentii(copiii) unui mostenitor colateral ordinar (var primar cu defunctul,gradul patru) in conditiile in care si acesta e ... (vezi toată discuția)