avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire dupa unchi de frate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire dupa unchi de frate

Buna ziua,

Unchiul meu, fratele tatalui, a murit. Nu are copii, nu a fost vreodata casatorit, nu are frati sau parinti in viata, are o verisoara si un unchi.Intrebarea mea este cine are dreptul la mostenire si in ce cota? Precizez ca de inmormantare m-am ocupat doar eu.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Simonasasu , utilizator 20:03, 5 Martie 2013
Simonasasu a scris:

Buna ziua,

Unchiul meu, fratele tatalui, a murit. Nu are copii, nu a fost vreodata casatorit, nu are frati sau parinti in viata, ...
Precizez ca de inmormantare m-am ocupat doar eu.
Multumesc

eu si citesc mereu
... şi cu asta vreţi să spuneţi că?...

Sunteţi abscons...
Simonasasu a scris:n
nBuna ziua,nnUnchiul meu, fratele tatalui, a murit. Nu are copii, nu a fost vreodata casatorit, nu are frati sau parinti in viata, ...nPrecizez ca de inmormantare m-am ocupat doar eu.nMultumescn
nnnneu si citescn

decedatul asta nu are descendenti, nu are colaterali, nu are ascendenti...
deci:D

sigur ca eu pot corecta mesajul dar fondul e acelasi
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2013
ContSters267790, utilizator
Tot nu înţeleg ce vreţi să spuneţi cu asta.

Cum nu are colaterali... nu are ascendenţi şi descendenţi, dar colaterali are. "Unchiul meu, fratele tatălui" -> are un frate. Că este predecedat, asta este cu totul altceva, dar, cum spuneaţi: "fondul este acelaşi"... pe linie colaterală îl moşteneşte nepoata de frate predecedat. Prin reprezentare, într-o singură succesiune, nu în succesiuni succesive.
mda....eu nu zic decat ce zice userul

Alte discuții în legătură

Speta drept civil randall randall Buna seara, as avea si eu o speta de rezolvat, tot pt seminar si am nevoie de ajutorul dvs. Speta este: http://imigi.ro/files/5717/lastscan.jpg Multumesc ... (vezi toată discuția)
Frate mostenitor? trueblack trueblack Am un frate vitreg dupa tata.A fost conceput cu o alta femeie in perioada in care tata era inca casatorit cu mama.Ulterior au divortat.Fratele poate sa ma ... (vezi toată discuția)
Mostenitori legali monalisa16 monalisa16 Pot fi mostenitori legali descendentii(copiii) unui mostenitor colateral ordinar (var primar cu defunctul,gradul patru) in conditiile in care si acesta e ... (vezi toată discuția)