avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Folosirea si modificarea siglei unei companii intr-un ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Folosirea si modificarea siglei unei companii intr-un post pe internet

Problema sta in felul urmator:
- O companie nu mi-a platit o factura emisa desi serviciile pentru acea factura fusesera livrate.
- Contractul cu aceasta companie nu a fost inca semnat de ea.
- Compania nu mi-a mai raspuns la emailuri si telefoane mai bine de 1 luna.
- Ca urmare a fost scris un post intr-un blog sub forma unei plangeri la adresa companiei, unde a fost descrisa toata "povestea" si a fost adaugata sigla acesteia sub care a fost scris termenul "tepari".
- Imediat dupa publicarea postului, compania m-a contactat amenintandu-ma ca au trimis postul la juridic pentru folosirea si modificarea ilegala a siglei.
- Postul a fost sters, timpul cat a fost publicat fiind de mai putin de o saptamana iar vizitatorii pe acesta fiind pana in 10, deci nu ar trebui sa existe "prejudicii".

Ce se poate intampla?
Cel mai recent răspuns: ionionica , utilizator 09:24, 22 Februarie 2013
Este posibil sa fie doar o reactie tactica , drept raspuns la actiunea dvs., cu intentia intimidarii.
Intr-adevar, folosirea siglei firmei nu a fost in conformitate cu legea, este o proprietate intelectuala a firmei si doar ea poate dispune de sigla.

Optati pentru o rezolvare amiabila, si nu pentru lansarea intr-o spirala conflictuala.
Succes !
Va multumesc pentru raspuns. Intradevar cred ca este vorba de intimidare. Totusi care ar putea sa fie urmarile in cazul in care nu ne-am intelege pe cale amiabila? Pana la urma este vorba despre un amarat de articol pe internet pe un site cu vizibilitate foarte mica. Amenintarea a fost legata de sigla, in sensul ca a fost modificata, desi in realitate a fost pus doar un text sub aceasta. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma de hosting care si-a insusit un "bun" fara nici un drept AndreiPintica AndreiPintica Buna ziua. Eu am un blog pe internet, acest blog a fost hostat la o firma de webhosting. In luna octombrie cand trebuia sa achit factura catre firma respectiva ... (vezi toată discuția)
Concedierea unui angajat cocoka cocoka Buna ziua, Am aflat ca un angajat al meu desfasoara o activitate identica cu cea a unitatii in care este incadrat cu contract de munca. Comenzile le vin pe ... (vezi toată discuția)
Stornare factura an anterior Ana M Eliade Ana M Eliade Se pot storna facturile de marfuri si servicii din anii anteriori? Ce implicatii fiscale exista? (vezi toată discuția)