avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Este dator executorul judecãtoresc sã verifice ...
Discuție deschisă în Executare silită

Este dator executorul judecãtoresc sã verifice titlul executor prezentat spre executare?

Caz: Un contract bancar pe o societate comercială, negarantat de proprietari cu bilete la ordine. Biletele sunt deținute de bancă pe un alt contract bancar, stins prin plată, stipulat în acel contract că a fost garantat prin lăsare a unui bilet în alb.
Întrebare: Un executor judecătoresc trebuie să verifice titlul executor înainte de a cere încuviințarea executări silite sau nu? Dacă nu o face și pornește o cerere de încuvințare de eecutare silită, pe care o obține, încuviințarea fiind doar o formalitate în sistemul judecătoresc românesc dată în procedură necontencioasă, ce poate păți executorul judecătoresc, dar judecătorul care a dat încuviințarea?
Mulțumesc pentru opinii, sugestii și alte răspunsuri.#-o
Cel mai recent răspuns: rapoimpex , utilizator 14:32, 21 Februarie 2013
Evident, altfel nu poate demara executare silita. Daca nu v-a trimis somatie cambiala, puteti promova cu maxim succes o contestatie la executare. Daca a trimis, nu puteti face decat opozitie.

Pot să intentez și contestație la executare deoarece titlul BO investit cu formulă executorie peste termenul de 3 ani este lovită de nulitate absolută, suma nu este certă, deoarece în lichidare era 2090 RON iar acum este de 14 500 RON. Și pot contesta și titlul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bo avalizat intr-un folosit intr-un contract de credit in care nu exista acest mod de garantare papati papati Buna ziua, sunt 3 BO emise de o societate comerciala si avalizate de asociati, completate de catre banca si cerute a fi executate impotriva avalilor, deoarece ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare MariS19 MariS19 buna, ma poate ajuta cineva cu un sfat referitor la o contestatie la executare. Sunt garant avalist, s-a incuviintat inceperea executarii impotriva mea in ... (vezi toată discuția)
Bilete la ordin refuzate ContSters6135 ContSters6135 Am si eu o problema, daca ma poate ajuta cineva. Am niste bilete la ordin refuzate de banca din cauza lipsei de disponibil. Ce fac, ii dau in judecata sau ma ... (vezi toată discuția)