avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Somatie de plata/Ordonanta 119 vechile legi sau noul ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Somatie de plata/Ordonanta 119 vechile legi sau noul cod?

Bun. Deci am procese incepute inainte de intrarea in vigoare a noului cod de procedura pe vechile legi speciale: somatie de plata si ordonanta 119.
La momentul judecatii sau promovarii cailor de atac a intrat in vigoare NCPC care abroga legile speciale.
O lege abrogata nu-si mai produce efectele.
Deci, cum ma judec eu in continuare pe niste legi abrogate si sub incidenta carei legi promovez caile de atac?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 12:48, 22 Februarie 2013
Vedeti disp. art. 27 din Noul Cod de Procedura civila "Hotararile raman supuse cailor de atac ,motivelor si termenelor prevazute de legea sub care a inceput procesul."
Eu ma referam la absurdul situatiei. Adica, de la 15 februarie ma judec in continuare pe o lege abrogata.
După părerea mea. situația nu e chiar așa de absurdă, deoarece la abrogarea oricăror legi vor fi procese începute care au ca temei legal acea lege, dar ele vor continua pe aceeași lege (abrogată), sau se vor judeca pe altă lege, după voința legiuitorului.
În acest caz, voința legiuitorului a fost ca aceste procese să se finalizeze pe vechea lege.
:D Nu vedeam padurea din cauza copacilor. Mi-am gasit si eu sa fiu indignata. :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 1014 - aplicabilitate dupa intrarea in vigoare a ncpc ContSters159316 ContSters159316 NOUL COD PROCEDURA CIVILA - ART 1014 SE APLICA SI ATUNCI CAND DEPUNEM SOMATIE DE PLATA PE OG 5/ SAU ORDONANTA DE PLATA PE OG 119??????????? Art. 1.014. - ... (vezi toată discuția)
Aplicarea vechiului cod de procedura civila de la 1865 in continuare in cazul proceselor incepute sub imperiul legii vechi CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Potrivit art. 3 alin. (1) din Legea nr 76 / 2012pentru punerea in aplicare a NCPC, dispozitiile Codului de procedura civila ( noul cod) se aplica numai ... (vezi toată discuția)
Soarta og 5/2001 si oug 119/2007 Mihaela Forogau Mihaela Forogau intrarea in vigoare a noului cod de procedura civila duce la inaplicarea og 5/2001 si oug 119/2007? (vezi toată discuția)