avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... codul muncii. incetarea activitatii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

codul muncii. incetarea activitatii

Buna ziua!
Am si eu o problema:
Am fost in somaj, am intrerupt somajul pentru-ca am fost angajat de catre o firma pe o perioada determinata de 6 luni, am avut perioada de proba de 30 de zile, iar dupa aceasta perioada de proba nu am mai fost lasat pe postul pe care am fost angajat, dandu-mi alte sarcini de facut.
Intrebarea mea este, daca mai pot sa-mi reiau somajul.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:12, 23 Februarie 2013
Pentru ca incetarea c.i.m prin demisie este considerat motiv imputabil salariatului, chiar daca angajatorul nu si-a respectat obligatiile asumate prin c.i.m.? Or userul vrea reluarea platii indemnizatiei.
Exista un act normativ care prevede ca pentru reluarea platii indemnizatiei pentru somaj este obligatoriu ca incetarea c.i.m. sa aiba loc dfin motive neimpiutabile salariatului ? ... :-/

Cred ca se confunda acordarea indemnizatiei de somaj cu reluarea platii acesteia .... sunt doua situatii total distincte.
Asa e, aveti dreptate...
Reluarea platii indemnizației de somaj nu mai este conditionata de un anumit temei de drept al incetarii c.i.m. ...
freeelis a scris:

Reluarea platii indemnizației de somaj nu mai este conditionata de un anumit temei de drept al incetarii c.i.m. ...

Cu siguranta, daca inaintez demisia voi beneficia de reluarea platii somajului?
Exista vreun articol sau o lege in Codul Muncii care specifica acest lucru?
Mentionez faptul ca angajatorul mi-a comunicat ca nu exista nici un temei legal prin care sa beneficiez de reluarea indemnizatiei de somaj inainte de incheierea c.i.m de 6 luni.

Alte discuții în legătură

Somaj si cim pe durata determinata ContSters324288 ContSters324288 La jumatatea lunii iunie 2014 am intrat in somaj pentru 12 luni. 1. Doresc sa stiu daca ma angajez cu CIM pe durata de 12 luni ... la finalul contractului ... (vezi toată discuția)
Din somaj in somaj OROSZ ANDREI OROSZ ANDREI Daca din somaj sunt angajat pe o perioada determinata iar perioada de proba este de 20 de zile lucratoare si angajatorul decide sa ma concedieze am dreptul la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj Cossttell Cossttell Buna ziua, as dori sa va pun urmatoarea intrebare: Am fost somer in plata, urmand ca perioada de plata sa expire in luna iunie 2012. In data de ... (vezi toată discuția)