avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Directionare 2%
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Directionare 2%

Este posibil ca cei 2% sa fie directionati si catre o persoana fizica, nu numai catre o asociatie sau un ONG? Ma refer la o persoana cu grad de handicap 1 grav.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 16:07, 21 Februarie 2013
Nu se poate.

Codul fiscal:
ART. 57
(4) Contribuabilii pot dispune asupra destinaţiei unei sume reprezentând pânã la 2% din impozitul stabilit la alin. (3), pentru susţinerea entitãţilor nonprofit care se înfiinţeazã şi funcţioneazã în condiţiile legii, unitãţilor de cult, precum şi pentru acordarea de burse private, conform legii.
"Entitati nonprofit" .Acestea pot fi ONG-uri sau Asociatii? Prin ele totusi nu s-ar putea directiona,iar apoi catre persoana fizica?
Da, pot fi ONG sau asociatii. Acestea pot folosi banii conform statutului propriu.
Daca persoana cu handicap e inscrisa intr-o asociatie a persoanelor cu acelasi tip de handicap, iar dvs. directionati 2% catre acea asociatie, atunci ar putea beneficia toti membrii asociatiei de facilitatile dezvoltate de asociatie cu banii primiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Directionare 2% vio3fan vio3fan Buna ziua! Vreau sa intreb daca părinţii pot directiona cei 2% catre institutia de invatamant la care invata copilul lor. Este scoala \\"o entitate nonprofit ... (vezi toată discuția)
2% impozit pe venit Anamariabo Anamariabo Buna ziua, Intrebarea mea este daca se pot directiona cei 2% impozit pe venit catre Asociatia de Proprietari, pentru ca asa s-ar mari ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa directionez 2% din impozit catre o asociatie de locatari. Mariandjy Mariandjy Buna ziua. As dori sa stiu ce trebuie sa fac ca sa directionez 2% din inpozit catre asociatia de locatari unde locuiesc,iar acei bani sa poata fi folositi ... (vezi toată discuția)