avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii concediu de odihna
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

concediu de odihna

daca un salariat a fost in concediu medical tot anul 2012 si in anul 2013 pleaca din societate ( iesire la pensie) are dreptul sa i se plateasca tot concediul din 2012?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:56, 21 Februarie 2013
Da, compensarea in bani a CO neefectuat este permisa numai in cazul incetarii c.i.m.

Vedeti si aici un topic privind influenta concediului medical asupra CO: www.avocatnet.ro/content/for...
multumesc! deci ii pot plati ca si zile de concediu de odihna neefectuat toate zilele de concediu din 2012.
Da, deoarece concediul medical nu mai influenteaza durata CO... bizar, dar legal.
Nu este bizar , faptul ca durata concediuliui medical nu mai influenteaza durata CO ... .... Dreptul la concediu este stabilit in mod legal proportional cu munca prestata intr-un an calendaristic, respectiv pe masura timpului in care s-a prestat munca, fiind acordat de regula in natura, compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat fiind considerata o exceptie de stricta interpretare.
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rugaminte zile de concediu k.p k.p Buna ziua, Am si eu nevoie de o informatie pentru situatia mea. In anul 2012 eram salariata la o companie de vreo 8 ani (irelevant) si la momentul respectiv ... (vezi toată discuția)
Efectuare zile concediu Roger25 Roger25 Buna seara, Din codul muncii: [quot]Art. 146. [efectuarea şi compensarea concediului de odihnă] (1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare ... (vezi toată discuția)
Co pentru persoanele care inceteaza activitatea daciana87albu daciana87albu Buna ziua, vreau sa va rog sa imi spuneti daca o persoana care a avut CM din ianuarie 2012 pana in prezent cu diagnostic de tuberculoza iar cu data de 1 Nov. ... (vezi toată discuția)