avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... 5 ani vechime pentru avocati
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

5 ani vechime pentru avocati

buna! as vrea si eu sa stiu daca, in cazul avocatilor, se mai solicita 5 ani de vechime pentru admiterea in magistratura. si mi-ar prinde bine niste sfaturi, daca intra cineva pe forum dintre magistratii care au sustinut si luat acest examen. va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Marius Stirbu , Consilier juridic 15:12, 18 Februarie 2009
Potrivit prevederilor Legii nr. 303/2004 privind statutul procurorilor si judecatorilor: " Pot fi numiţi în magistratură, pe bază de concurs, dacă îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 14 alin. (2), (...) , avocaţii, notarii, asistenţii judiciari, consilierii juridici, (...) cu o vechime în specialitate de cel puţin 5 ani"
Nu am reusit insa niciodata sa interpretez acel "pot" care se regaseste si la avocati si la notari...
Poate reusesti tu... Succes!
pai,e simplu. "pot" fi numiti inseamna ca nu e obligatoriu. daca legea ar spune ca vor fi numiti (fara acel "pot") avocatii, notarii, consilierii etc, atunci, asta ar insemna ca, la un moment dat, persoanele care ocupa aceste functii, vor deveni magistrati. numai ca vor deveni magistrati numai daca vor, respectiv "pot" fi numiti in functie...
da, privit din unghiul asta, se poate sa ai dreptate; nu stiu de ce, dar eu am asociat intotdeauna acest "pot" cu o conditie independenta de vointa mea... probabil ca ma insel...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licentiata in drept ! cum pot deveni procuror neavand anii de vechime in campul muncii? annynna annynna buna ziua! va rog mult sa ma ajutati cu un sfat,cum pot deveni procuror? am absolvit fac de drept dar nu am anii de vechime in acest sector de activitate. va ... (vezi toată discuția)
Conditii indeplinite ptr. participarea la concurs puf_3000 puf_3000 am o intrebare...printre conditiile de participare la concursul de ocupare a functiilor de procuror si judecator este una ce spune sa ai 5 ani vechime....Fiind ... (vezi toată discuția)
Cum devin procuror dezdemona_dezy dezdemona_dezy buna seara va rog daca se poate sa ma lamuriti si pe mine un absolvent USH la (zi) licentiat in drept cum poate devenii procuror in afara de cursurile de la ... (vezi toată discuția)