buna! as vrea si eu sa stiu daca, in cazul avocatilor, se mai solicita 5 ani de vechime pentru admiterea in magistratura. si mi-ar prinde bine niste sfaturi, daca intra cineva pe forum dintre magistratii care au sustinut si luat acest examen. va multumesc mult!
Potrivit prevederilor Legii nr. 303/2004 privind statutul procurorilor si judecatorilor: " Pot fi numiţi în magistratură, pe bază de concurs, dacă îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 14 alin. (2), (...) , avocaţii, notarii, asistenţii judiciari, consilierii juridici, (...) cu o vechime în specialitate de cel puţin 5 ani"
Nu am reusit insa niciodata sa interpretez acel "pot" care se regaseste si la avocati si la notari...
Poate reusesti tu... Succes!
pai,e simplu. "pot" fi numiti inseamna ca nu e obligatoriu. daca legea ar spune ca vor fi numiti (fara acel "pot") avocatii, notarii, consilierii etc, atunci, asta ar insemna ca, la un moment dat, persoanele care ocupa aceste functii, vor deveni magistrati. numai ca vor deveni magistrati numai daca vor, respectiv "pot" fi numiti in functie...
da, privit din unghiul asta, se poate sa ai dreptate; nu stiu de ce, dar eu am asociat intotdeauna acest "pot" cu o conditie independenta de vointa mea... probabil ca ma insel...