avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calcul perioada vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calcul perioada vechime

Buna ziua,
Imi trebuie o adeverinta de vechime necesara pentru niste cursuri.
1. De unde i-au adeverinta de vechime de la toti angajatorii?
2. Am fost 6 luni in concediu risc maternal,se i-a si aceasa peioada in calcul la vechime?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:13, 21 Februarie 2013
Adeverintele de vechime se elibereaza de catre fostii angajatori ...

Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

Asadar, ceea ce doriti dvs tine mai intai de obligatiile angajatorului si apoi va puteti adresa ITM-ul in cazul unui refuz al acestuia de a va solutiona cererea.
Daca o firma unde am lucrat nu mai exista,s-a inchis,cui ma adresez?
Nu pot cere adeverinta de vechime de la CAS,nu sunt perioadele cotizate acolo?
Am fost 6 luni in concediu risc maternal,se i-a si aceasa perioada in calcul la vechime?

Adeverinta de vechime in munca nu o da Casa de Asigurari de Sanatate ... daca firma s-a inchis , adresati-va ITM-ului in raza caruia a avut sediul social ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sos evelina78 evelina78 Buna seara, Rog indrumare si ajutor. AM nevoie de o adeverinta de la fostul angajator ( care a inchis firma) pentru sustinerea unui examen la primarie. ( ... (vezi toată discuția)
Nu mi se elibereaza adeverinta loriela loriela am lucrat la renumita firma de incaltaminte MUSSETE ,am plecat de la ei de comun acord , m-am angajat in alta parte dar nu prea au de lucru si am cerut somaj . ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime maranavldimir maranavldimir Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu o problema, Am avut o firma cu 10 angajati in 2012, care momentan nu mai functioneaza imi depune contabila declaratia la ... (vezi toată discuția)