avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diferenta Concediu sarcina - CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diferenta Concediu sarcina - CIC

Care este diferenta intre conc. sarcina si CIC ? Pot intra in conc. sarcina cu o luna inainte de nastere si acesta se numeste tot asa - 40 zile - dupa nastere ? Daca am si carte munca si drepturi de autor (pt dr. de autor nu se plat. asig sociale) pt concediul de sarcina ce se ia in calcul ? (ca pt CIC am inteles ca ambele)
Multumesc pt lamurire
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 17:06, 17 Februarie 2009
Concediu sarcina poate sa fie prenatal si post natal si nu depaseste 126 de zile, iar concediul pentru crestere copil este de 2 ani, respectiv 3 ani in cazul unui handicap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta concediu prenatal/lauzie si cic Ioana Ivan Ioana Ivan Buna ziua, Daca pana la nastere nu imi iau concediu prenatal, ci doar concediul de odihna la care am dreptul pe anul in curs (o luna inainte de nastere) , ... (vezi toată discuția)
Concediu/indemnizatie maternitate Adina I. Adina I. Buna ziua, Lucrez cu C Munca si contr. Dr. Autor. Salariul l-am avut integral pe CM din aprilie 2008 pana in dec. 2008 inclusiv. De la inceputul anului, am si ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal durusoctavia durusoctavia Exista posibilitatea ca perioada acordata pentru concediu prenatal sa fie acordata dupa nasterea copilului? (vezi toată discuția)