avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu prenatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu prenatal

Exista posibilitatea ca perioada acordata pentru concediu prenatal sa fie acordata dupa nasterea copilului?
Cel mai recent răspuns: tana , utilizator 00:49, 5 Februarie 2007
parca se numeste concediu pentru sarcina si lehuzie
Nu. Aceasta era o practica de prelungire a concediului de leuzie, inainte de aparitia concediul de ingrijire copil.
Acum daca nu l-ai luat la timp l-ai pierdut:))
Ma interesam doar in avans. daca asa stau lucrurile am sa il iau inainte. Ca doar nu vreau sa il pierd, nu?
Concediul pt sarcina si lauzie este de 126 zile, care se pot imparti cum doreste mamica si la recomandarea medicului:) Deci daca nu luati prenatal, puteti lua totul dupa nasterea copilului. In general aceasta varianta o aleg persoanele cu venituri mai mari, care depasesc indemnizatia acordata pt concediu crestere copil pana la 2 ani ( indemnizatia de conc. de maternitate este 85 % din media veniturilor brute realizate in ultimele 6 luni, si nu este supusa impozitarii ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta concediu prenatal/lauzie si cic Ioana Ivan Ioana Ivan Buna ziua, Daca pana la nastere nu imi iau concediu prenatal, ci doar concediul de odihna la care am dreptul pe anul in curs (o luna inainte de nastere) , ... (vezi toată discuția)
Concediu de lehuzie cocochannel cocochannel Buna ziua! Am si eu o nelamurire:Pe data de 11 noiembrie 2009 am intrat in concediu de maternitate,si pe 13 decembrie am nascut.Intrebarea mea este daca acum ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie concediu medical si concediu de maternitate dollym_19 dollym_19 Buna ziua. Nu prea inteleg cum e cu legile, impozitarile si calculele acestea. Va rog sa ma ajutati. Am un program de lucru foarte solicitant si fara ... (vezi toată discuția)