avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... motiv de casare,calitatea persoanei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

motiv de casare,calitatea persoanei

nu au fost respectate dispozitiile privind competenta dupa materie sau dupa CALITATEA PERSOANEI
ce inseamna mai pe larg?
sa inteleg ca daca rechizitoriul nu contine nimic despre stare mea civila si familiara,si contin informatii false privind "calitatea persoanei mele" (adica ca am fost condamnat pt tulburarea linistii publice si ultraj contra bunelor moravuri-FALS)....SE POATE OBTINE O CASARE avand in vedere ca calitatea persoanei a fost prezentat eronat?
Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 18:03, 21 Februarie 2013
Este vorba despre cu totul altceva, competenţa după calitatea persoanei sau competenţa personală are legătură cu calitatea făptuitorului la momentul săvârşirii faptei De exemplu, dacă făptuitorul are calitatea de militar, cercetarea penală va fi efectuată de parchetul militar , iar judecarea se va face la tribunalul militar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier animacikaa animacikaa rechizitoriul contine informatii false.......in urmatorul termen sa cer instanta de recurs sa ceara un alt cazier? sau sa cer eu de la politie si sa am la ... (vezi toată discuția)
Competenta parchetului in cazul unei plangeri penale allissa allissa Va rog sa ma ajutati si pe mine...vreau sa fac o plangere penala dar nu stiu unde: - daca este dupa calitatea persoanei atunci competenta revine unui anumit ... (vezi toată discuția)
Retragere plangere beatrice9 beatrice9 sotului meu i s-a dat condamnarea de 5 luni cu executare ptr. ultraj la bunurile moravuri din care a facut 4,acum cei care au depus plangerea impotriva lor ... (vezi toată discuția)