avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... distanta minima la care se poate construi o hala ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

distanta minima la care se poate construi o hala industriala

buna ziua,ma numesc paul,doresc sa-mi spuneti si mie daca vecinu meu poate construi aceasta hala industriala(fabrica mobila),in intravilan tinand cont ca in hotarele lui invecinate exista case locuite.eu fata de el am casa construita la 2 m de gardul despartitor(facut de mine) .Mentionez ca deja a constuit 2 hale functionabile urmand aceasta extindere (a3a hala) acum eu va intreb pe dvs. LA CE DISTANTA POATE CONTRUI EL ACEASTA HALA FATA DE PROPRIETATEA MEA SI DACA ARE ACCEPT SA FIE IN INTRAVILAN, FARA ACORDUL VECINILOR?va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: xtrix , utilizator 16:15, 9 Februarie 2015
Privitor la distanta minima in constructii- " orice constructii, lucrari sau plantatii se pot face de catre proprietarul fndului numai cu respectarea unei distante minime de 60 de cm fata de linia de hotar, daca nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel incat sa nu se aduca atingere drepturilor proprietarului vecin". Se pot face derogari de la acesta distanta minima prin exprimarea vointei partilor in cuprinsul unui act autentic.
va multumesc,pentru raspuns..dar tinand cont ca el este agent economic,deci "hala industriala" construita in intravilan,poate am anumite legi care sa nu il lase sa construiasca chiar asa aproape...gasisem undeva un ordin dar amn uitat nr era din 2007...acolo scria ca agentii economicii trebuie sa ceara acordul vecinilor pentru constructie,sau sa respecte distanta de 50m erau mai multe chestii scrise in acel ordin si despre zgomot era un articol,care el trebuie sa respecte anumiti db...daca sti-ti dvs anumite legi pe care eu trebuie sa le documentez ..va raman recunoscator,va multumesc
ati aflat ceva de ce distanta e legala o fabrica/hala fata de o casa ?
Cred ca ordinul la care faceti referire este 536/1997.
Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie etaj casa pe hotar smv smv Buna ziua, Situatie: Casa fara etaj Bucuresti, Colentina-Andronache, caramida, construita cca 1950, pe hotarul dintre proprietati pe o lungime de 20 de ... (vezi toată discuția)
Daca vecinul nu isi da acordul de construire nokkia13 nokkia13 buna ziua,vreau sa fac o hala pentru vulcanizare si vecinul nu imi da acordul inscris la notar ce pot face sa pot construi legal,distanta intre mine si el este ... (vezi toată discuția)
Distanta legala intre case vecine maria violeta maria violeta Buna ziua vecina mea isi construieste doua case pe un teren de 300 m si deschidere de 7 m ambele case sunt constuite pe hotar si ambele au o inaltime de ... (vezi toată discuția)