avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate vinde jumatate de apartament?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate vinde jumatate de apartament?

Cineva care este proprietar pe un apartament de 4 camere, poate vinde de exemplu, doar 2 camere si restul de 2 sa le dea pe contract de vanzare cumparare cu renta viagera? Multumesc :)
Cel mai recent răspuns: gm_ignat , utilizator 12:38, 22 Februarie 2013
V-am zis, creditrentierul nu are sanse decat daca dovedeste ca nu platiti renta.. atat.
Ar trebui sa mergeti sa va sfatuiti cu un avocat ( pt ca impreuna cu un avocat veti merge in caz de nevoie in instanta)si mai putin cu un notar.
Apoi ziceti ca nu aveti niciun drept.. ori dvs aveti drept de proprietate de la data semnarii actului.
Nu-l puteti folosi pt ca sotii vor pastra si dreptul de abitatie viagera. Puteti sa le constituiti drept de abitatie viagera in doua camere si atunci puteti sta cu ei.

Daca insistati pe idee, sotii va pot vinde impreuna 1/2 din ap, apoi sa incheiati contract de renta pt cealalta jumatate.
Am vorbit cu un notar (ca vroiam sa pregatim deja actele) si ne-a spus ca desi platim renta viagera, ei pot anula oricand contractul fara sa ne mai dea un ban inapoi, chiar daca dovedim plata (ne gandeam la virament bancar). Iar motive de anulare contract pot sa fie de la cele banale de tipul ca ne le place cum vorbim, pana la rele tratamente....
Proprietarii pot face partajul intregului imobil , se creeaza doua loturi distincte iar unul se instraineaza.
Dar se mai pune o intrebare: am cumparat jumatate de apartament. Pot vinde jumatatea fara acordul lor?
@ cziffra...1. Cum sa se partajeze un apartament cu 4 camere?! Partajul se face intre coproprietari! In ce sens partaj la un apartament de bloc?! Partaj ar insemna ca unul din coproprietari sa ramana cu apartamentul platind celuilalt o sulta , sau sa I dea un alt bun de valoare cotei ce o cedeaza prin partaj,
2. Daca va referiti la dezmembrare, iar intreb in ce sens se va face dezmembrare?! Propunerea de dezmembrare este posibila fizic?! Cu cale de acces?! In doua loturi un apartament cu patru camere la bloc?!

Sa ne mai gandim zic....

@gm.,, daca cu sunteti coproprietar pe cota parte ideala de 1/2 puteti revinde aceeasi cota parte ideala pe care I aveti in coproprietate...
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2013
ContSters250994, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce poate face ??? Gyna Gyna Un ap. de 3 cam. , 3 coproprietari cu procente diferite, si un domn (cel care a vandut , cu habitatie viagera)!Primi 2 coproprietari detin procentul cel mai ... (vezi toată discuția)
Pot sa vand 1/2 din un apartament ? italytattoo italytattoo Buna ziua sunt unu din cei doi coproprietari .. Anul trecut am cumparat un apartament si as dori sa stiu daca pot vinde cota mea fara aprobarea al celuilalt ... (vezi toată discuția)
Interdictie instrainare teren GherghinaP GherghinaP buna seara, va rog sa-mi spuneti daca pot instraina - vinde 25 mp din cota de 50% din terenul (curte) pe care il detin cu un alt coproprietar in urmatoarele ... (vezi toată discuția)