Lucrez la o societate comerciala Anul acesta am dreptul sa ies la pensie pentru limita de varsta si vechime de peste 35 ani Mai am dreptul sa lucrez la respectiva societate comerciala ?Trebuie sa-i anunt ca voi iesi la pensie ? Sau pot sa tac si sa-mi desfasor incontinuare activitatea la aceea societate ?
Multumesc
Chiar daca nu anuntati angajatorul, c.i.m dvs. inceteaza de drept, cf. prevederilor art. 56 alin. 1 lit. c) Codul muncii:
Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare;
Puteti lucra in continuare la acelasi angajator, cu exceptia situatiilor in care nu este permisa cumularea pensiei cu salariul, insa va trebui facut un alt c.i.m. dupa incetarea celui existent.
Da, aveti dreptul sa cumulati penisa cu salariu .. insa in situatia dvs , va trebui urmata urmatoarea procedura:
- se va inceta de drept c.i.m. la data cand indepliniti conditiile de iesire la pensie pentru limita de varsta
- se va incheia un nou c.i.m. , cu aceeasi data pentru a nu avea intrerupere.
Neanuntarea angajatorului nu are prea mare relevanta , atata timp cat acesta poate constata din propria initiativa cest lucru.