avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dupa pensionare mai pot lucra
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dupa pensionare mai pot lucra

Lucrez la o societate comerciala Anul acesta am dreptul sa ies la pensie pentru limita de varsta si vechime de peste 35 ani Mai am dreptul sa lucrez la respectiva societate comerciala ?Trebuie sa-i anunt ca voi iesi la pensie ? Sau pot sa tac si sa-mi desfasor incontinuare activitatea la aceea societate ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:02, 22 Februarie 2013
Chiar daca nu anuntati angajatorul, c.i.m dvs. inceteaza de drept, cf. prevederilor art. 56 alin. 1 lit. c) Codul muncii:

Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare;

Puteti lucra in continuare la acelasi angajator, cu exceptia situatiilor in care nu este permisa cumularea pensiei cu salariul, insa va trebui facut un alt c.i.m. dupa incetarea celui existent.
Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2013
Dragos Stefan, Consultant resurse umane
Vykynyky

Da, aveti dreptul sa cumulati penisa cu salariu .. insa in situatia dvs , va trebui urmata urmatoarea procedura:
- se va inceta de drept c.i.m. la data cand indepliniti conditiile de iesire la pensie pentru limita de varsta
- se va incheia un nou c.i.m. , cu aceeasi data pentru a nu avea intrerupere.

Neanuntarea angajatorului nu are prea mare relevanta , atata timp cat acesta poate constata din propria initiativa cest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumulare pensie limita de varsta (65 ani ) cu salariul de la o institutie de stat hodor dana hodor dana Buna ziua. As dori sa stiu daca pot ramane sa lucrez la institutia de stat, mi-am depus dosarul pentru pensie limita de varsta (am facut 65 de ani) pana cand ... (vezi toată discuția)
Raport de munca in caz de pensionare otilia13 otilia13 La o societate comerciala o persoana poate fi tinuta in functie pana la momentul in care indeplineste varsta de pensionare sau se poate mentine pana la ... (vezi toată discuția)
Decizie de pensionare! Victor26 Victor26 Am implinit 50 de ani. Am primit decizia de pensionare pentru limita de varsta deoarece am handicap grav, dobandit in copilarie. Lucrez in mediul privat, in ... (vezi toată discuția)