avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am nevoie urgent de un raspuns!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am nevoie urgent de un raspuns!

Buna ziua,

Va rog frumos sa imi spuneti si mie daca , dupa ce mi-am terminat preavizul de demisie, angajatorul este obligat sa-mi plateasca suma aferenta primei luni in care am lucrat .Mentionez faptul ca, mi s-a facut cartea de munca pe data de 16.09.2008 si pana pe data de 15.10.2008 eu am primit decat jumatate din salariul normal.Am lucrat 5 luni la aceasta societate.As mai avea o intrebare si anume daca sunt obligati sa-mi dea banii pe concediu pentru lunile in care am lucrat.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 16:32, 17 Februarie 2009
Intrebarea e neclara. La ce data s-a incheiat contractul de munca si la ce data a incetat? Se intelege ca doar in perioada 16.09./15.10.2008 nu vi s-a achitat integral salariul inscris in CIM? Cum a justificat angajatorul acest lucru? In principiu, la incetarea CIM angajatorul este obligat sa achite toate drepturile restante salariatului.
Pe data de 15.10 vi s-au achitat drepturile salariale pentru luna septembrie.
Este logic si legal ca la data incetarii contractului individual de munca sa vi se achite toate drepturile salariale restante , precum si compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul nu vrea sa-mi plateasca salariile restante si concediul neefectuat mirela.dionisie mirela.dionisie Buna ziua. Angajatorul meu mi-a spus in fata ca nu doreste sa-mi plateasca salariile restante si banii pe concediu neefectuat in baza unor cursuri facute in ... (vezi toată discuția)
Lichidare anda_bebeko anda_bebeko Buna ziua, Pana la data de 17 iulie am fost angajata cu 8 ore/zi la angajatorul X, dupa aceasta data semnand un act aditional la CIM prin care am fost ... (vezi toată discuția)
Concediul neefectuat. bună ziua! in situatia incetarii de drept ... Claudia 07 Claudia 07 Concediul neefectuat. Bună ziua! In situatia incetarii de drept a cim durata nedeterminată si reluarea activității în baza unui nou cim durata ... (vezi toată discuția)