avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Angajament de plata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Angajament de plata

In urma unui control am descoperit lipsa sumei de 3400 de lei in gestiunea societatii. In acest sens am facut cercetarea administrativa, am luat note explicatice si am intocmit un proces-verbsl de constatare si evaluare a pagubelor. Concluziile comisiei au stabilit vinovatul care si-a recunoscut vina, in acest sens intocmindu-se un Angajament de plata pentru suma de 3400 lei.
Odata cu efectuarea Cercetarii administrative sa inceput si Cercetarea disciplinara pentru neindeplinirea atributiunilor stabilite prin fisa postului si ROI. La terminarea cercetarii disciplinare comisia a propus desfacerea contractului de munca conform art.61, lit. a pentru abateri grave (lipsa nemotivata de la program, neemiterea de bonuri fiscale, neintocmirea documentelor pentru receptia marfurilor, lipsa in gestiune). Avand in vedere faptul ca angajatul a fost demis cum recuperam acum paguba? Au trecut 30 de zile de la semnarea Angajamentului de plata si nu mai putem da de acesta. Este necesara trimiterea unei notificari inainte de a initia actiune in instanta? Angajamentul de plata tine loc de titlu executoriu? Putem depune plangere penala pentru delapidare?
Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2013
dgeorgescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: dgeorgescu , utilizator 14:38, 23 Februarie 2013
recuperare prejudiciu :- pe baza angajamentului de plata ( care nu are valoare de titlu executoriu) puteti deschide o actiune in instanta, cu indeplinirea procedurii prealabile de mediere.
Initial pot trimite o notificare? Ma puteti ajuta cu un model de notificare?
Notificare
subscria SC ...... cu sediul ....CF ..CUI, va
NOTIFICAM ca
la data de ....rezultati in evidentele noastre cu un debit in valoare de .... asa cum rezulta din Angajamentul de plata ........
va somam sa achitati debitul de ..... in termen de ...... .
va somam, de asemenea, ca in cazul in care nu va achitati debitul, ne vom adresa instantei de judecata, iar pe langa debitul deja existent veti suporta si cheltuielile de judecata si de executare .
Eu sunt de parere sa o luati pe calea mai scurta si sa-i faceti plangere penala pt delapidare.
Multumesc pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata conform angajament de plata, ce e de facut ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rog frumos sa ma ajutati cum am putea sa procedam in cazul urmator: - un salariat a depus un Angajament de plata ca urmare a faptului ... (vezi toată discuția)
Constatare lipsa la inventar cinela cinela Buna ziua.Sunt contabila la o institutie publica si sunt intr-un mare impas.De curand la cererea directorului de unitate s-a efectuat un inventar inopinant. La ... (vezi toată discuția)
Lipsa in gestiune colectiva-angajament de plata-concediere fbronnie fbronnie Buna ziua tuturor, Voi incerca sa descriu problema mea cat mai succint: Lucrez la o societate comerciala in functia de Inspector HR. Recent mi s-a cerut sa ... (vezi toată discuția)