avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Constatare lipsa la inventar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Constatare lipsa la inventar

Buna ziua.Sunt contabila la o institutie publica si sunt intr-un mare impas.De curand la cererea directorului de unitate s-a efectuat un inventar inopinant. La una dintre gestiuni s-a constatat lipsa un motor de cart. Acestuia i se daduse pe proces verbal toate bunurile existente in cercul respectiv. S-a mentionat in listele de inventariere lipsa motorului, i s-a luat nota explicativa celui in cauza prin care a recunoscut lipsa motorului. Cartul inca nu este tot amortizat,mai rezulta o diferenta de 600 lei pana la amortizare integrala.Acum intrebarea mea este :Cum recuperez paguba constatata?Este suficient doar un angajament de plata care devine si titlu executoriu sau trebuie neaparat actionat in instanta pentru recuperarea acestei sume? Poate inlocui motorul cu altul functionabil si in cazul acesta paguba se stinge? Trebuie data o decizie de imputate? sau se poate da o decizie prin care sa se specifice ca pana la data de X sa inlocuiasca motorul?
Cel mai recent răspuns: cinela , utilizator 19:51, 27 Mai 2014
Puteti intocmi o Nota de constatare si evaluare a pagubei prin care se poate recupera prin acordul partilor paguba constatata.
Angajamentul de plata nu devine titlu executoriu. Doar daca paguba este constatata printr-o Hot judec, atunci sentinta poate fi pusa in executare silit.
multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa la inventar imputata gestionarului Mara Gabriel Mara Gabriel Prin Decizie de imputare emisa de catre conducerea bibliotecii pe baza documentelor specifice prezentate acesteia de carte comisia de inventariere (declaratia ... (vezi toată discuția)
Retinere salariu floringherasim floringherasim Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea problema: am fost angajat in perioada septembrie 2010-octombrie 2010 ca reprezentant vanzari la o societate. In primul ... (vezi toată discuția)
Decizie de imputare - lipsa inventar maria_daniela_jescu maria_daniela_jescu Trebuie sa fac o decizie de imputare pt. o lipsa la inventar si nu stiu daca mai este valabil termenul de 60 zile intre procesul verbal constatator al lipsei ... (vezi toată discuția)