avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modificare sentinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modificare sentinta

Daca o cladire avand regim de inaltime parter, a fost dezmenbrata pe incaperi si spatii individuale ( cam. 1, 3, 4 si pivnita lui X; cam. 2, 5, 8 si podul cladiri lui Y ), printr-o sentinta definitiva si irevocabila conform unui testament in anul 1985, existand si un raport de expertiza ce este mentionat, sentinta din anul 1985 mai poate fì modificata de alta instanta daca se efectueaza alt raport de expertiza ce sa tina cont de actuala lege a locuintei si sa dispuna impartirea cladirii altfel decat a fost scris in testament ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Bogdan Marinescu , Avocat 16:14, 22 Februarie 2013
nu poate fi modificata acea sentinta din 1986 prin nici o cale de atac de catre o alta instanta
sa inteleg ca prevederile testamentare chiar daca incalca legea actuala a locuintei raman valabile si impartirea cladirii pe camere nu pe parti de ex 1/2 din cadire , intrucat este o sentinta care nu poate fi modificata?
raspunsul este afirmativ, sentinta nu poate fi modificata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raporturi de expertiza 1985 si 2013 Alexandru-Mugur Ionescu Alexandru-Mugur Ionescu Persoana cu care am proces detine o sentinta civila definitiva si irevocabila din anul 1985. Sentinta este una de partajare a unei cladiri conform unui ... (vezi toată discuția)
Sentinta civila si contract de vanzare-cumparare Alexandru-Mugur Ionescu Alexandru-Mugur Ionescu Va rog sa imi dati o lamurire intrucat am auzit diferite opinii. Exista o sentinta civila a Judecatoriei din anul 1985, ramasa definitiva prin respingerea ... (vezi toată discuția)
Sentinta definitiva si expertiza Alexandru-Mugur Ionescu Alexandru-Mugur Ionescu Daca intr-o sentinta definitiva din anul 1985 se dispune partajarea unui imobil conform testamentului lasat si in acest testament se face referire si la o ... (vezi toată discuția)