Va deranjez in speranta ca voi obtine un raspuns la urmatoarea intrebare :
- bunica mea a decedat acum 4 luni si noi am dori sa facem succesiunea. singura mostenitoare este mama mea (mama este singura la parinti). mama vrea sa renunte la mostenire in favoarea mea si a prietenului meu (avem o relatie de 7 ani insa, nu suntem logoditi sau casatoriti).
Intrebarea mea este :
ar fi posibil sa facem succesiunea pe numele nostru (al meu si al prietenului meu) ?
Daca raspunsul este pozitiv, imi puteti spune, va rog, ce acte sunt necesare ?
Mama dvs, daca este unic mostenitor, nu poate renunta la mostenire. Dupa acceptarea succesiunii, mama dvs va poate face act de vanzare-cumparare, cu clauza de intretinere, sau act de donatie. In situatia in care sotul mamei dvs traieste, o parte din masa succesorala revine si acestuia.
la decesul bunicii vine la mostenire doar mama fiind in clasa I de mostenitori, care va trebui sa accepte mostenirea urmand sa dipsuna dupa aceea cum doreste in favoarea dv.
sotul mamei nu are niciun drept asupra mostenirii, bunurile dobandite prin mostenire sunt bunuri proprii.
in cazul in care ar exista un bunic, atunci, da, acesta ar veni in concurs cu mama la mostenire.