avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... constructie pe palierul scarii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

constructie pe palierul scarii

Buna ziua. Am un vecin nou, mutat de curand in bloc, care a inchis pur si simplu o parte din palier cu niste rigips si o usa metalica. (si-a facut un fel de hol in fata apartamentului).
El locuieste la ultimul etaj si a inchis o bucata din palier, unde se afla si o fereastra, niste tevi de gaze, precum si scara de acces catre acoperisul blocului.
N-a vorbit cu nimeni, n-a cerut nicio aprobare... oricum, nu cred ca are voie sa ia din spatiul comun, nu are cum sa fie legal asa ceva.
Unde pot sesiza acest aspect?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:42, 22 Februarie 2013
La primaria locala, in cadrul politiei comunitare exista serviciul "disciplina in constructii".
Dar presedinte de asociatie nu aveti? Comitetul executiv nu s-a sesizat?
Evident ca in primul rand acesta trebuie sa puna in vedere locatarului respectiv sa darame cosmelia si sa aduca locul la starea initiala.

Iata ce spune legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari:
Art. 11. - (1) Proprietarul poate aduce imbunatatiri sau modificari proprietatii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de catre autoritatea publica locala a modificarilor constructive, fara a pune in pericol integritatea structurala a cladirii sau a altor proprietati individuale.
(2) Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari.
.................
Art. 17. - Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.
Art. 18. - In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.

Sesizati oficial reprezentantul legal al asociatiei de proprietari in persoana presedintelui de asociatie care in limitele de competenta si in interesul general al asociatiei de proprietari si al proprietarilor detine autoritatea sa dispuna masuri concrete astfel incat partea comuna sa nu poata fi preluata abuziv de catre un proprietar
Daca la nivelul asociatiei de proprietari va confruntati cu dezinteres sesizati oficial serviciul specializat din primarie sau directia corp control

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre spatii comune la bloc rmarius rmarius As dori si eu sa stiu daca cineva sparge pereti sau adauga pereti din rigips unde reclam sa-i verifice daca au autorizatie (nu ma intereseaza sa-i amendeze ci ... (vezi toată discuția)
Delimitare aparamente de spatiul comun Cris D. Cris D. Buna seara. As dori sa stiu in ce conditii pot construi un perete de rigips cu usa metalica pentru a delimita doua apartamente de restul palierului. Daca ... (vezi toată discuția)
Bună seara! locuiesc la demisol intr-un bloc care nu este ap ... Ana Hetruc Ana Hetruc Bună seara! Locuiesc la demisol intr-un bloc care nu este AP nici AL , tevile comune de apa sunt ranforsate cu scoci, sunt ruginite și abia așteaptă sa ... (vezi toată discuția)