avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DUPA CAT TIMP SE POATE DESFINTA UN POST NOU?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DUPA CAT TIMP SE POATE DESFINTA UN POST NOU?

Patronul unei soc.a hotarat acum o luna ca are nevoie de un INGINER,in soc.
Acum,doreste sa desfiinteze acel post deoarece il considera inutil.
Are baza legala,nu s-a modificat cu nimic activitatea firmei,ce ar trebui sa scrie in decizia de desfiintare a postului,angajatul poate fi trecut in somaj?
LOREDANA
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:22, 17 Februarie 2009
Nu exista o perioada minima in care salariatul sa fie angajat pentru a se putea desfiinta postul pe care este angajat.Angajatorul poate desfiinta postul si il poate disponibiliza ăe salariat cu respectarea dispoziţiilor legale

Motivele pentru care a desfiintat postul respectiv : dificultati economice, restructurare activitate etc.

Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.
Potrivit art.78 alin.1 CCMN, la încetarea contractului individual de muncă din motive ce nu ţin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensaţie de cel puţin un salariu lunar, în afara drepturilor cuvenite la zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii de concediere manager de proiect petre32 petre32 Va rog sa-mi spuneti in ce conditii se poate concedia un Manager de Proiect (desfiintare post) si ce compensatii financiare trebuie sa primeasca conforn cu ... (vezi toată discuția)
Reangajare persoana dupa concediu crestere copil noiembriesm noiembriesm Va rog sa-mi spuneti care este parerea dvs in cazul urmator. O persoana este in conc crestere copil pana la varsta de 2 ani. La sfarsitul perioadei de 2 ani, ... (vezi toată discuția)
Ce mai pot face daca mi s-a spus ca trebuie sa-mi dau demisia? Alexa_Alexia Alexa_Alexia Buna seara Firma la care lucrez a inceput acum o luna un proiect pilot care experimenteaza o metoda noua de lucru, iar noi, angajatii am fost informati ca ... (vezi toată discuția)