avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale dosar fiscal
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

dosar fiscal

as dori sa intreb.... in iunie trec cele 3 ani de suspendare activitatemla care am obtinut regim derogatoriumdeci nu sant dator la stat.nefiind in tara nu pot radia... si nici nu vin ptr asta, inteleg ca se trece in inactivitate... ce inseamna? ca ma amendeaza?sau sta in inactivitate... mult si bine
Cel mai recent răspuns: bandi2 , utilizator 16:17, 23 Februarie 2013
Dupa ce expira perioada de suspendare, societatea intra in regimul normal de activitate, respectiv aveti obligatia sa depuneti lunar declaratiile fiscale. In cazul in care nu faceti acest lucru organul fiscal va efectua o inspectie, iar daca nu poate identifica organele de conducere, nu poate verifica documentele va declara societatea inactiva si va fi amendata pentru neindeplinirea obligatiilor declarative - contraventie stabilita de Codul de procedura fiscala si sanctionata cu amenda de la 1000 la 5000 lei.
Daca nu mai doriti sa tineti societatea si nu puteti face dumneavoastra demersurile, imputerniciti pe cineva ca in numele dumneavoastra sa o radieze. In felul acesta scapati de probleme cu organul fiscal.
ar fi culmea... pai nu am nici sediu social... ce control? ptr ce amenda? nu am pe cine inputernicii... cine sa se ocupe de acte,care nici nu stiu daca mai sant,acolo unde am lasat inainte de plecare.eu am inteles ca doar ma declara inactiv,si daca mai vreau vreodata sa deschid,doar atunci ma amendeaza....
Eu v-am precizat procedura legala, dumneavoastra decideti ce veti face in continuare. Societatile care nu isi indeplinesc obligatiile declarative nu scapa numai cu declararea starii de inactivitate fiscala.
Nu este obligatoriu sa va ocupati dumneavoastra de radierea societatii, puteti imputernici printr-un act notarial o persoana sa se ocupe de indeplinirea acestei proceduri, iar in privinta faptului ca aveti actele societatii pierdute exista solutii legale pentru ca societatea sa se radieze si in astfel de conditii.
multumesc... dar fiind plecat din tara,putin probanbil ca cineva vrea sa mi faca radiere....am doar actele pe ultimii 3 ani cu bilantul depus pe 0. platesc amenda cand vin peste vre o 5 ani.... ce sa fac doar nu o sa ma dea in urmarire ca pe un infractor. cunosc pe cineva care a avut o firma de productie, nu magazin micut,ca mine,si de 6 ani nu mai lucreaza si nici nu mai depune nimic,si nu a primit nici o amenda.... cum e asta?
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Februarie 2013
Gabriela Mihai, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere srl bandi2 bandi2 tot nu am ajuns la o concluzie... in iunie imi expira 3 ani de suspendare cu regimul derogatoriu ,deci fara datorii la fisc.nu mai doresc sa o reactivez ... (vezi toată discuția)
Inactivitate srl - posibile amenzi bandi2 bandi2 buna. dupa expirarea a 3 ani de suspendare,si fara datorii la stat,dar neavand posibilitatea sa radiez srl ul,adica un fost magazin mic,tip plafar...si mai ... (vezi toată discuția)
Radiere firma bandi2 bandi2 buna,am avut si eu un magazin mic de naturiste,am suspendat activitatea acum 3 ani,si am regim derogatoriu,deci nu am datorii la stat.bilantul depune contabi;a ... (vezi toată discuția)