avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... carte imobil date confidentiale conf lg 677
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

carte imobil date confidentiale conf lg 677

Buna seara,
ce ar trebui sa facem concret noi conducerea asociatiei pentru a respecta prevederile H839/2006 in anexa 4 ref la forma si continutul cartii de imobil se face mentiunea. multumesc frumos!
"CONFIDENTIAL, DATE CU CARACTER PERSONAL PRELUCRATE IN CONFORMITATE CU PREVEDERILE LEGII NR. 677/2001"

Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Februarie 2013
elga50, moderator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:31, 26 Februarie 2013
Lasati sa se inteleaga ca ati dori sa inscrieti persoanele care intra in bloc si merg la apartamentul care desfasoara o activitate oarecare, in cartea de imobil.....

In cartea de imobil se inscriu numai persoanele care locuiesc permanent sau temporar in apartamente.

Cele care vin in vizita nu se trec in aceasta carte de imobil.
Nu trebuie sa va inregistrati ca operator de date personale, dar trebuie sa aveti grija sa nu difuzati informatiile din cartea de imobil ale proprietarilor si chiriasilor decat organelor de politie si numai in cadrul unor activitati specifice.

Nu aveti dreptul sa legitimati persoanele care vin la un apartament oarecare. Daca aveti probleme, chemati politia. Dv. nu aveti atributiuni in legitimare de persoane.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Februarie 2013
elga50, moderator
multumesc pt raspuns.
am dori inregistrarea intr-un registru zilnic separat, nu in cartea de imobil (ci doar pers declarate de propr. ca locuiesc>15zile) a pers ce intra in bloc. am vazut ca se practica chiar si pe la blocurile din centrul capitalei unde mergem la avocatul nostru. chiar imi cer CI si il trec in registru si ma intreaba mereu unde merg......
Pentru acest lucru luati legatura cu politistul de proximitate care raspunde de blocul dv. si intrebati in ce conditii puteti face acest lucru.

Cat priveste numarul de persoane care lucreaza in acel apartament, puteti face o conventie intre asociatie si proprietarul acelui apartament in care sa va declare numarul de persoane care lucreaza acolo, dar puteti prevedea si anumite pretentii pe care asociatia le are la acea firma cu privire la unele plati suplimentare, cum ar fi la plata interfonului, monitorizarii video (daca aveti), la salariul femeii de serviciu, la plata liftului, daca apartamentul este situat la etajele superioare, la reparatii, fie in sume fixe, fie in procent din suma facturata, ca urmare a traficului mai mare de persoane prin holurile scarii.
Aceasta conventie va stabili relatia intre asociatie si firma respectiva, ferindu-va de discutii ulterioare neprincipiale. O puteti face pe termen de un an, astfel incat anual o puteti reinnoi, actualizand pretentiile, fie in plus, fie in minus.
Raheli a scris:
... cunosc prevederile legii 677 si nu inteleg.

Cred ca in urma dialogului de aici ati inteles cate ceva. Asociatia de proprietari, printr-o persoana desemnata cu acordul politiei, tine evidenta persoanelor ce locuesc in bloc mai mult de 15 zile si le inregistreaza in cartea de imobil. Aceasta carte se procura de la Politie.
Iar daca aveti inca nelamuriri discutati cu cei de la poiltie sa va explice cum se scrie, ce se scrie...
..daca am dori sa legitimam persoanele straine care intra in bloc cu notarea intr-un registru am inteles ca nu am voie.

Aveti voie. Hotarati in adunarea generala sa angajati o peroana, doua ori o firma care sa se ocupe de aceasta 24 de ore din 24. Instalati o masuta in holul scarii la intrare unde sa stea in permanenta persoana angajata pentru aceasta. Asa ceva gasiti in aproape toate institutiile de stat (primarii, consilii judetene, prefecturi, spitale...), la intrarea in sediul unor Regii, a unor societati comerciale etc.
Acea persoana este dotata cu telefon mobil, cu telefon fix, are alaturi afisate tabele cu telefoane, adrese s.a.m.d. si poate indruma persoanele, straine de bloc, care intra in scara blocului, sa le permita sau nu accesul, sa le solicite actul de identitate si sa-l inregistreze intr-un registru, asa cum hotarati dumneavoastra membrii asociatiei printr-un regulament clar adopatat in comitetul executiv si/sau aprobat in adunarea generala.

Acum ne este clar. Avem paza permanenta si asta vroiam sa stiu dsaca putem decide noi in AG sa legitimam personale ce intra in blos si sa inregistram intr-un registru adtele lor de identificare, FARA A INCALCA vreo prevedere legala.
Asa vom face.
Multumesc mult pentru toate raspunsurile si pentru clarificari.

Alte discuții în legătură

Lupta impotriva reclamelor agresive puse in usa si pe clanta usii Auteka Auteka Buna ziua Cunoasteti vreo lege care sa stopeze firmele (de la reclame de pizzerii pana la reclamele companilor mari) sa nu mai puna in mod agresiv zilnic tot ... (vezi toată discuția)
Intrare cu interfon, vicpalag vicpalag Buna ziua! Avem o problema la un bloc cu 20 de apartamente, in legatura cu montarea interfonului de la intrare in bloc. Din toti locatarii(20 ap.), 19 au ... (vezi toată discuția)
Interfon pe un singur etaj AndreiGh89 AndreiGh89 Bună ziua, Am o problemă cu președintele asociației de proprietari a blocului în care sunt chiriaș. Vrea (de fapt a început dimineață) să ... (vezi toată discuția)