Raheli a scris:
... cunosc prevederile legii 677 si nu inteleg.
Cred ca in urma dialogului de aici ati inteles cate ceva. Asociatia de proprietari, printr-o persoana desemnata cu acordul politiei, tine evidenta persoanelor ce locuesc in bloc mai mult de 15 zile si le inregistreaza in cartea de imobil. Aceasta carte se procura de la Politie.
Iar daca aveti inca nelamuriri discutati cu cei de la poiltie sa va explice cum se scrie, ce se scrie...
..daca am dori sa legitimam persoanele straine care intra in bloc cu notarea intr-un registru am inteles ca nu am voie.
Aveti voie. Hotarati in adunarea generala sa angajati o peroana, doua ori o firma care sa se ocupe de aceasta 24 de ore din 24. Instalati o masuta in holul scarii la intrare unde sa stea in permanenta persoana angajata pentru aceasta. Asa ceva gasiti in aproape toate institutiile de stat (primarii, consilii judetene, prefecturi, spitale...), la intrarea in sediul unor Regii, a unor societati comerciale etc.
Acea persoana este dotata cu telefon mobil, cu telefon fix, are alaturi afisate tabele cu telefoane, adrese s.a.m.d. si poate indruma persoanele, straine de bloc, care intra in scara blocului, sa le permita sau nu accesul, sa le solicite actul de identitate si sa-l inregistreze intr-un registru, asa cum hotarati dumneavoastra membrii asociatiei printr-un regulament clar adopatat in comitetul executiv si/sau aprobat in adunarea generala.