avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... carte imobil date confidentiale conf lg 677
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

carte imobil date confidentiale conf lg 677

Buna seara,
ce ar trebui sa facem concret noi conducerea asociatiei pentru a respecta prevederile H839/2006 in anexa 4 ref la forma si continutul cartii de imobil se face mentiunea. multumesc frumos!
"CONFIDENTIAL, DATE CU CARACTER PERSONAL PRELUCRATE IN CONFORMITATE CU PREVEDERILE LEGII NR. 677/2001"

Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Februarie 2013
elga50, moderator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:31, 26 Februarie 2013
totusi legea mai soune ca legitimarea se face numai la cererea organelor in drept...
Pt a ma legitima administratorului,acesta nu ar trebui sa mi prezinte o legitimatie ca are acest drept?
La schimbarea adm sau membru com. cum se procedeaza?
Da, legitimare se face de catre organele de politie pe strada dar daca cineva vrea sa intre in casa mea, pe proprietatea, eu pot sa-i solicit legitimatia. Chiar si un politist daca vrea sa intre pe proprietatea mea trebuie sa se legitimeze daca-i solicita cest lucru.
Apoi in multe institutii la intrare sunt portari, paznici sau ofiteri de serviciu care legitimeaza persoanele ce doresc sa intre si le permit sau nu accesul de la caz la caz. Si nu sunt "organe"!
Da, cel ce va legitimeaza are un ecuson, o legitimatie sau ceva de acest gen. Alaturi poate exista un afis cu semnatura si eventual stampila prin care se aduce la cunostinta musafirilor care sunt regulile, inclusiv obligativitatea legitimarii...
La schimbarea unui administrator se angajeaza altul sau atributiunile acestuia se preiau de membrii comitetului executiv. Membrii comitetului executiv se schimba prin alegeri in adunarea generala, cu exceptia celor care-si dau demisia intre adunarile generale.
@adrian... confundati scara unui bloc cu o intreprindere sau un bloc din incinta unei institutii.Dupa cum spuneti... " legitimare se face de catre organele de politie pe strada dar daca cineva vrea sa intre in casa mea, pe proprietatea, eu pot sa-i solicit legitimatia. Chiar si un politist daca vrea sa intre pe proprietatea mea trebuie sa se legitimeze daca-i solicita cest lucru. " Atunci cum poate alcineva sa solicite legitimarea pe proprietatea mea.

Persoana care va detine acel registru va trebui sa faca cursuri ,sa semneze un angajament ca nu va folosi datele personale,si va detine o legitimatie in acest sens.Nimeni nu poate restrange accesul la o proprietate privata. Pt interzicerea persoanelor straine este de ajuns doar...interfonul.
Nu confund nimic. Doar incerc prin exemple cunoscute de intreaga populatie, sa explic faptul ca daca cineva strain vrea sa intre intr-o cladire, indiferent de de ce se intampla in acea cladire, acea persoana poate fi legitimata, primita sau nu in functie de regulile stabilite de proprietarii, responsabilii acelei cladiri.

Ca persoana care face efectiv legitimarea, inregistrarea, accesul trebuie sa aiba o anumita pregatire, sa respecte niste reguli.. este firesc. Nu luam primul om de pe strada si-l instalam in scara blocului.
Aveti dreptate ca, in mod normal, nimeni nu poate restrange accesul pe o proprietate privata daca nu este a lui. Dar in cazul unei asociatii de proprietari, tocmai proprietarii hotarasc restrictionarea accesului celor care nu au treaba in acel bloc: cersetori, hoti, spargatori...
Pentru restrictionarea accesului acestora, adesea nu este deajuns interfonul.
Acest serviciu se poate organiza numai daca vor proprietarii, in avantajul lor si nu impotriva vointei acestora.
In asociatia noastra am vrea sa-l introducem si maine pentru ca toti proprietarii vor sa fie mai in siguranta dar este un serviciu destul de scump deocamdata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lupta impotriva reclamelor agresive puse in usa si pe clanta usii Auteka Auteka Buna ziua Cunoasteti vreo lege care sa stopeze firmele (de la reclame de pizzerii pana la reclamele companilor mari) sa nu mai puna in mod agresiv zilnic tot ... (vezi toată discuția)
Intrare cu interfon, vicpalag vicpalag Buna ziua! Avem o problema la un bloc cu 20 de apartamente, in legatura cu montarea interfonului de la intrare in bloc. Din toti locatarii(20 ap.), 19 au ... (vezi toată discuția)
Interfon pe un singur etaj AndreiGh89 AndreiGh89 Bună ziua, Am o problemă cu președintele asociației de proprietari a blocului în care sunt chiriaș. Vrea (de fapt a început dimineață) să ... (vezi toată discuția)