Acum 2 saptamani eu si inca 3 prieteni de ai mei il asteptam in fata casei pe un prieten sa scoata masina din garaj sa mergem in oras.In timp ce astepta au trecut 2 indivizi pe langa noi in stare vizibila de ebrietate.S-au oprit in fata noastra si unul din ei a sarit pe prietenul din dreapta mea si au inceput sa se bata.Imediat si cel de al doilea se indrepta spre ei.Eu am intervenit si am inceput sa ma bat cu al doilea.Prietenul din stanga nu a intervenit pe motiv ca ii cunostea pe cei doi.I-am batut grav pe indivizi si cel pe care l-am batut eu si-a scos certificat medical cu 9 zile de spitalizare si vrea sa ne intalnim ca sa ne intelegem ca daca nu, el depune plangere.Eu sunt plecat la facultate dar se intalneste tata maine cu el.Eu i-am zis sa nu ii dea niciun ban dar tata mi-a inchis suparat si a zis ca se intelege el.Ce ma sfatuiti sa fac? Repet :ei au dat primii,dar acum cel pe are l-am batut eu sustine ca el se indrepta spre cei doi care se bateau pentru a-i desparte,dar nu a atentionat lucrul acesta in niciun fel(nu a strigat nimic si eu cand ma bateam cu el ,el ma tinea de guler si eu ii ziceam sa imi dea drumu si zicea ca nu si eu il loveam).Va multumesc anticipat
Eu nu pot decat sa te incurajez in demersul tau de a-ti sustine nevinovatia, pentru ca din cele prezentate de tine, ai fost intr-o stare de legitima aparare. Mie imi place sa lupt pentru astfel de cauze, dar cunosc si pericolul ce te paste in cazul in care prietenii tai nu te vor sustine. Tocmai deasta iti recomand un avocat in cazul in care se va ajunge in instanta. Eu nu am facut altceva decat sa-ti explic pe larg (este un subiect mai complex) ce inseamna starea de legitima aparare si faptul ca aceasta inlatura raspunderea penala. mai mult nu pot face pentru tine din aceasta postura. Multa bafta!
nu-ti spun nici suma , nici pedeapsa ...treaba este ca m-au plimbat la judecatorie de m-am saturat...si in final .... partea vatamata a castigat (a avut certificat ), eu avand si avocat....cel mai bine iti spun , intalneste-te cu el , si discutati amical !!!!
daca nu vrei , asta e treaba ta....posibil sa catigi...dar nu ca ai fost in legitima aparare , este diferita notiunea , de realitate , acolo s-a intamplat altceva !!!