avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Legitima aparare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Legitima aparare

Acum 2 saptamani eu si inca 3 prieteni de ai mei il asteptam in fata casei pe un prieten sa scoata masina din garaj sa mergem in oras.In timp ce astepta au trecut 2 indivizi pe langa noi in stare vizibila de ebrietate.S-au oprit in fata noastra si unul din ei a sarit pe prietenul din dreapta mea si au inceput sa se bata.Imediat si cel de al doilea se indrepta spre ei.Eu am intervenit si am inceput sa ma bat cu al doilea.Prietenul din stanga nu a intervenit pe motiv ca ii cunostea pe cei doi.I-am batut grav pe indivizi si cel pe care l-am batut eu si-a scos certificat medical cu 9 zile de spitalizare si vrea sa ne intalnim ca sa ne intelegem ca daca nu, el depune plangere.Eu sunt plecat la facultate dar se intalneste tata maine cu el.Eu i-am zis sa nu ii dea niciun ban dar tata mi-a inchis suparat si a zis ca se intelege el.Ce ma sfatuiti sa fac? Repet :ei au dat primii,dar acum cel pe are l-am batut eu sustine ca el se indrepta spre cei doi care se bateau pentru a-i desparte,dar nu a atentionat lucrul acesta in niciun fel(nu a strigat nimic si eu cand ma bateam cu el ,el ma tinea de guler si eu ii ziceam sa imi dea drumu si zicea ca nu si eu il loveam).Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Tirlea Andrei , Consilier juridic 13:34, 28 Februarie 2013
VladJT a scris:

vreau sa declar exact ce sa intamplat doar ca vreau sa stiu modalitatea prin care sa surprind cat mai bine ce sa intamplat acolo.Oricum tata se duce maine si se intalneste cu ala ca am inteles ca tata a lucrat cu el.Eu si prietenul meu avem 20 de ani si cel neimplicat 16 pe cand agresorii unu cam 25-26 si cel cu certificat cam 30.Nu vrea sa il pacaleasca pe tata ca el s-a speriat groaznic cand a auzit ca se duce ala la politie si ca imi face dosar.Nu vreau sa platesc pentru greseala altora.Nu ma consider vinovat ca am sarit in apararea prietenului meu si consider ca am actionat in spiritul civic si nu ma consider vinovat de vatamarea acelui individ si daca s-ar repeta situatia as actiona la fel pentru ca nu aveam de unde sa stiu ca individul nu urma sa scoata un cutin sau o arma ceva si sa ne lasa pe amandoi intro balta de sange.Doar ca tata nu vrea sa inteleaga asta,el ma considera pe mine vinovat si vrea sa sa inteleaga cu ala..si eu vreau sa nu caut sa am probleme ,nu am avut pb niciodata cu legea sunt calm ,la locul meu nu am dat in viata mea o palma doar ca mi-a fost frica in momentul acela de ce puteau face indivizi aceia prin atacul lor nejustificat.Sper sa ma sune tata si sa imi spuna ce suma vrea respectivul,chiar daca nu sunt de acord cu asta .

1 daca declari ce s-a intamplat ...nu o sa iasa bine pentru tine !
2 daca crezi ca este mai bine sa platesti o amenda (mai bine dau bani la stat) , sa fi sanatos , oamenii de aici te-au invatat de bine , dar tu eviti ....esti orgolios , si vei pierde ! o amenda penala atrage dupa sine si caracterizari negative , adica in viitor vei avea nevoie de cazier....si nu prea o sa sa-ti convina ca nu-l gasesti curat !!!!
Din cate am inteles acum de la un baiat care sta cu el in bloc,asta de ma ameninta a facut 8 luni de inchisoare pentru ca l-a INJUNGHIAT pe unu,dar stiu ca nu ma pot baza pe ce spune vecinul lui chiar daca el e sigur ca a facut inchisoare.Ma gandesc ca nu are curaj sa se duca la politie din moment ce are antecedente .Si da, chiar nu vreau sa ii dau niciun ban acestui individ pentru ca nu e corect.Cred ca e important ca are dosar si ca a avut probleme cu politia,adica nu prea mai are credibilitate asa mare,fata de mine care nu am avut niciodata probleme cu justitia.
Am vb cu tata si a zis ca ii ofera 300 de lei.Daca ii accepta bine,daca nu sa se duca la politie.Sper sa nu ajung sa platesc pentru ceva ce nu am inceput eu !
VladJT a scris:

Am vb cu tata si a zis ca ii ofera 300 de lei.Daca ii accepta bine,daca nu sa se duca la politie.Sper sa nu ajung sa platesc pentru ceva ce nu am inceput eu !

daca accepta 300 de lei , este in regula ! cel mai bine va intalniti , mergeti si serviti un pranz , cadeti la o intelegre , va stargeti mana , multe afaceri s-au discutat la masa mancand si au avut succes , si pe viitor evita.....

daca va cere mai mult nu va avea sanse de castig , pentru ca se presupune ca vrea "sa se imbogateasca"....dar procesul va continua si vei castiga o pata ... adica scandalagiu si nu da bine in CV-ul tau !!!! intelegi...
Cum adica? Daca cere mai mult de 300 ron se presupune ca va vrea sa se inbogateasca? :))) inbogatirea fara justa cauza inseamna cu totul altceva...Domnule Vlad, cu riscul de a ma repeta, ai reactionat exact asa cum ar fi trebuit sa reactionezi intr-o situatie exceptionala. Codul penal te apara intr-o asemenea situatie, cu mentiunea de a putea demonstra cele spuse de dumneata. Multa bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile spitalizare andrale andrale La cate zile de spitalizare se poate baga in penal? (vezi toată discuția)
Legea autoapararii exista? kuky666 kuky666 Buna Ziua, saptamana trecuta am fost agresat intr-un bar de catre o persoana, m-am aparat l-am lovit si pe urma m-am dus acasa linistit, dupa doua zile am ... (vezi toată discuția)
Legitima aparare sau nu? ovidiu_6751 ovidiu_6751 Buna ziua. Am si eu o mare problema si nu stiu cum o pot rezolva. in seara de 25.05 2011 in timp ce imi duceam niste prieteni acasa cu masina personala, o ... (vezi toată discuția)