Buna. Va prezint situatia vecinei mele , sper sa o puteti ajuta. In urma cu 3 ani a cunoscut un barbat roman care traia pe atunci in germania si venise in vizita la niste prieteni . Dragoste la prima vedere , dupa trei luni s-au casatorit(el a luat numele ei).Dupa 2 luni de la casatorie el s-a intors in germania si ea peste o luna a aflat ca e gravida. Ia spus sotului la telefon ca e gravida dupa care timp de vreo 3 luni nu a mai auzit de el .Apoi a primit o scrisoare de la el in care isi cere iertare ptr. comportament si ii spune ca de fapt e in inchisoare ptr. furt. Vecina socata ,ea asa a stiut ca sotul e informatician in germania. Vecina intre timp a nascut.Dar ne avand bani nu a putut incepe divortul . Panai n prezent sotul nu a sustinut-o financiar si nu s-a interesat nici de copil. Acum vecina are posibilitatea financiara sa inceapa divortul si ar dori sa stie pe ce motiv ar putea baga divortul, si daca poate obtine custodia absoluta a copilului.
Si dreptul de vizita este acordat tot in interesul minorului .Numai daca instanta de judecata va constata ca prezenta tatalui in viata afectiva a minorului este una in detrimentul acestuia , va limita sau chiar ingradi dreptul de vizita al tatalui.
Depinde de condamnare...de comportamentul tatalui ... de dorinta acestuia de a se implica in cresterea si educarea minorului...
Totusi , ca regula , se considera ca ambii parinti au dreptul a contribui la buna dezvoltare a minorului...
Dreptul de vizita ( legaturile personale cu minorul ) se acorda doar la solicitarea parintelui caruia nu i a fost incredintat copilul.Daca tatal va solicita drept de vizita mama poate cere respingererea cererii intrucat prezenta tatalui nu este in interesul minorului ( situatie dovedita prin probe) .Foarte rare sunt cazurile in care instanta nu a permis parintelui dreptul de a vizita minorul , dar poate sa incerce , in functie de probe instanta va dispune .
Copil!
rpetre79
La divort nu am stiut ca pot avea dreptul sa imi vizitez copilul incredintat sotului.Ce pot face acum dupa 6 ani sa-l pot vizita,deoarece tatal nu-mi ... (vezi toată discuția)