avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna. Va prezint situatia vecinei mele , sper sa o puteti ajuta. In urma cu 3 ani a cunoscut un barbat roman care traia pe atunci in germania si venise in vizita la niste prieteni . Dragoste la prima vedere , dupa trei luni s-au casatorit(el a luat numele ei).Dupa 2 luni de la casatorie el s-a intors in germania si ea peste o luna a aflat ca e gravida. Ia spus sotului la telefon ca e gravida dupa care timp de vreo 3 luni nu a mai auzit de el .Apoi a primit o scrisoare de la el in care isi cere iertare ptr. comportament si ii spune ca de fapt e in inchisoare ptr. furt. Vecina socata ,ea asa a stiut ca sotul e informatician in germania. Vecina intre timp a nascut.Dar ne avand bani nu a putut incepe divortul . Panai n prezent sotul nu a sustinut-o financiar si nu s-a interesat nici de copil. Acum vecina are posibilitatea financiara sa inceapa divortul si ar dori sa stie pe ce motiv ar putea baga divortul, si daca poate obtine custodia absoluta a copilului.
Cel mai recent răspuns: ada92 , utilizator 10:41, 18 Februarie 2009
Si dreptul de vizita este acordat tot in interesul minorului .Numai daca instanta de judecata va constata ca prezenta tatalui in viata afectiva a minorului este una in detrimentul acestuia , va limita sau chiar ingradi dreptul de vizita al tatalui.
Depinde de condamnare...de comportamentul tatalui ... de dorinta acestuia de a se implica in cresterea si educarea minorului...
Totusi , ca regula , se considera ca ambii parinti au dreptul a contribui la buna dezvoltare a minorului...
Dreptul de vizita ( legaturile personale cu minorul ) se acorda doar la solicitarea parintelui caruia nu i a fost incredintat copilul.Daca tatal va solicita drept de vizita mama poate cere respingererea cererii intrucat prezenta tatalui nu este in interesul minorului ( situatie dovedita prin probe) .Foarte rare sunt cazurile in care instanta nu a permis parintelui dreptul de a vizita minorul , dar poate sa incerce , in functie de probe instanta va dispune .
Va multumim ptr. raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintarea minorului sorin77 sorin77 as vrea sa stiu in ce conditii eu ca tata as putea obtine incredintarea minorului.sunt in divort cu sotia din culpa comuna,ea a cerut incredintarea catre ea cu ... (vezi toată discuția)
Copil! rpetre79 rpetre79 La divort nu am stiut ca pot avea dreptul sa imi vizitez copilul incredintat sotului.Ce pot face acum dupa 6 ani sa-l pot vizita,deoarece tatal nu-mi ... (vezi toată discuția)
Drepturi asupra copilului rezultat dintr-o relatie de concubinaj alex_76 alex_76 buna seara In urma unei relatii de concubinaj prietena mea a nascut un copil, ce a fost recunoscut de mine (tatal) chiar de la nastere, copilul luand numele ... (vezi toată discuția)