avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcooltest 0.43 - alcoolemie panta ascendenta sau ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcooltest 0.43 - alcoolemie panta ascendenta sau descendenta

Buna ziua
Din nefericire, am devenit un mic infractor .
Aseara in jurul orelor 23 am fost oprit in trafic pe raza judetului Calarasi, si am fost gasit cu o alcolemie de 0.43 . A urmat evident recoltarea probelor(prima pe la pe la ora 00, si a doua pe la 01.)
De baut am baut intre orele 13-18, 1 bere, si cateva pahare de vin, dupa are am dormit de la 18 pana la ora 22 cand am plecat.( de mancat nu am mancat nimic in tot acest interval )
La probele de sange , din experienta dvs, panta o sa fie ascendenta sau descendenta?
Trebuie sa mai tin legatura cu agentul care ma oprit?
Cu siguranta cred ca o sa fie penal...dar unde o sa se judece dosarul? in Bucuresti (unde am domiciliul ) sau in Calarasi ?
La ce trebuie sa ma astept si ce pasi trebuiesc urmati pentru o solutionare ''onorabila'' a acestui incident?
Va multumesc pentru raspunsuri.

Cel mai recent răspuns: pacaliciosu , utilizator 10:37, 20 Martie 2013
Va puteti astepta la un dosar penal care o sa fie anchetat de politia si parchetul de la locul savarsirii faptei, deci Calarasi.

In cazul recunoasteri vinovatiei beneficiati de o reducere cu 1/3 a limitelor de pedeapsa in cazul in care veti fi trimis in judecata.
Exista si posibilitatea de a se dispune achitarea pe art. 18 ind. 1 Cod penal coroborat cu 10 lit bind. 1 Cod proc. pen. - fapta care nu prezinta pericol social

Sau poate veti scapa cu o scoatere de sub urmarire penala si o amenda administrativa.
In primul rand va trebui sa asteptati rezultatele alcoolemiei din sange.
Pentru ca ati consumat cu mult timp in urma alcool, cred ca diferenta va fi in scadere, adica se spune ca era in eliminare.
Acest fapt nu va avantajeaza in cazul unei solicitari de calcul retroactiv, si mai trebuie sa stiti ca alcoolemia este pe kg/corp, deci depinde si de grautatea dvs., si de ce ati mancat...
In cazul unui proces, acesta se va judeca la judecatoria de pe raza teritoriala unde s-a intamplat evenimentul, adica la Jud. Calarasi, Lehliu sau Oltenita.
Cu agentul care va oprit veti mai avea intalniri, pentru ca daca se va intocmi dosar penal el va lua primele declaratii, apoi dosarul va fi mutat la IPJ si Parchet.
Mai trebuie sa stiti ca de regula la probele biologice rezultatul va fi aprox. dublu fata de aerul expirat in alcooltest, adica daca ati avut initial 0,43, sigur veti avea cu putin peste 0,80, sau poate aveti noroc si nu depasiti, ca sa va incadrati la contraventie, nu infractiune.
Asteptati rezultatele.
Si toate aceste variabile depind de cine sau de ce anume?
Mentionez ca cooperarea a fost deplina, si tot odata sunt unic intretinator al familiei.
Sa inteleg ca fiind undeva pe linga limita, pentru a avea sanse mai favorabile trebuie sa caut un avocat specializat in astfel de probleme?

Multumesc
Buna ziua!
Au venit rezultatele... :( (si anume 0.95 respectiv 0.8 )
Cam mare diferenta pentru o ora......dar asta este
Sa inteleg ca un an si ceva pot sa ma bucur de locul din dreapta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan soldat cu dosar penal vovy vovy Va salut, :help: Mi-a fost retinut permisul pt alcool, 0,43 in aerul expirat:\"> ; sange mi s-a recoltat la 2 ore de cand am fost depistat. Cine stie sa-mi ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie, recalculare pytu26 pytu26 ma poate ajuta ciniva cu unraspuns........a m fost testat cu alcooltestul,rezultatul 0.62........iar la sange prima proba 1.05....a doua 0.95..politia ma ... (vezi toată discuția)
Pot scapa fara dosar penal? Alex. Alex Alex. Alex Buna ziua, la etilotest am avut 0.43, la prima proba am avut 0.75 si respectiv 0.86 la a doua, as putea scapa fara dosar penal deoarece probele de sange ... (vezi toată discuția)