avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot scapa fara dosar penal?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot scapa fara dosar penal?

Buna ziua, la etilotest am avut 0.43, la prima proba am avut 0.75 si respectiv 0.86 la a doua, as putea scapa fara dosar penal deoarece probele de sange rezulta faptul ca in momentul in care am fost oprit am avut o alcoolemie sub 0.8 in sange?
Se observă că între probele 1 și 2 imbibația alcoolică în sânge a crescut. De aici rezultă că în momentul testării cu etilotestul imbibația alcoolică în sânge a fost mai mică de 0,75,. În această situație fapta dvs. se încadrează în contravenție și veți fi amendat, iar dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat pe 90 de zile fără drept de reducere la 30 de zile.
ing. Ioan Ciobanu.
Dosar penal aveti dar aveti sanse mari sa se dispuna clasarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie etilotest 0,49 proba1 0,85 proba2 1,25 mtigbg mtigbg Un individ mi-a tamponat masina pe care o conduceam, neacordandu-mi prioritate. La etilotest a iesit el cu 0, eu cu 0,49. Prima proba de sange mi s-a luat la ... (vezi toată discuția)
Retinere permis pt alcool srggg65 srggg65 Buna ziua, In 14 decembrie 2013 mi s-a retinut permisul pt consum de alcool.Concentatia fiind de 0,48 in aerul respirat.....s-au recoltat probele de sange ... (vezi toată discuția)
Schema simpla glofiish glofiish 0.44 - etilotest 0.75 - sange (proba 1) 0.60 - sange (proba 2) 0.95 - recalculare ------------------------------------------- stiu ca 0.44 este peste ... (vezi toată discuția)