avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cost reprezentare proces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cost reprezentare proces

Buna ziua,ma intereseaza care ar fi costul de reprezentare pentru proces de grantuire si solicitare daune distrugere,ocupare abuziva a unei suprafete de teren si calomnie.Treaba sta în felul urmator: acum 3 ani vecinul meu a darîmat gardul ce despartea proprietatile noastre intentionînd sa construiasca unul nou.Dupa ce l-a darîmat(gardul fiind construit de bunicii mei) nu a mai vrut sa îl faca pe vechiul aliniament,spunînd ca îl face drept ceea ce ar fi însemnat ca pe jumatate din lungime (50m)sa intre pe proprietatea mea cu aproximativ 3-3,5metri.Nu l-am lasat sa construiasca gardul si dupa realizarea actelor de mostenire am facut si cadastrul care a confirmat ceea ce stiam.În cei 3 ani vecinul a intrat pe terenul meu si a depozitat gunoi(de la animale),mi-a distrus diferite culturi care se aflau pe aliniamentul gardului(capsuni,zmeura,etc.)a intrat si a sapat pe proprietatea mea cca.2m.I-am prezentat cadastrul si a afirmat ca este fals,aducînd numeroase injurii la adresa mea si a familiei mele.
Onorariul pentru reprezentarea dvs. in actiunea civila cat si pentru plangerea penala (distrugere si tulburare de posesie) depinde de la avocat la avocat. Intrucat calomnia nu mai este incriminata, puteti deschide o actiune in civil, intemeiata pe art.72 cod civil pentru atingere adusa demnitatii, onoarei si reputatiei, solicitand daune.
Dvs. va trebui sa dovediti daunele pe care le-ati suferit, asa ca ar fi bine daca exista si martori oculari.
Aceasta actiune este scutita de taxa de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu vecin: gard,hotar,despartire proprietati Croos Croos Buna ziua,care ar fii procedura in urmatoarea situatie: in anul 2006 vecinul meu darama gardul construit de bunicii mei ce desparte proprietatile noastre fara ... (vezi toată discuția)
Pot muta gardul pe hotar? corinaas corinaas Buna ziua, am un teren cu casa pe care tatal meu a facut gardul dupa cum a fost cel vechi si anume ocolind o magazie a vecinului care intra pe terenul meu, la ... (vezi toată discuția)
Buna , 1. deoarece nu se poate altfel vrea sa execut personal ... lost1989 lost1989 Buna , 1. Deoarece nu se poate altfel vrea sa execut personal gardul pe limita de propietate ( grantuire, mejda) care sa fie mejda/grantuirea intre 2 ... (vezi toată discuția)