avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... am 2 servicii cum sunt platit ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

am 2 servicii cum sunt platit ?

Buna ziua

Am 2 servicii de cate 8 ore fiecare . As dori sa va intreb daca vor fi probleme din acest punct de vedere din partea ITm-ului si eventual as dori sa va intreb cum imi va fi impozitat cel de-al 2-lea salariu . Cele 2 job-uri sunt unul in la stat si celalalt in sistemul privat .

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: drakushor , utilizator 19:14, 17 Februarie 2009
Cumulul de funcţii reglementat de Codul muncii presupune existenţa mai multor contracte de muncă, indiferent de tipul lor. Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.

Obligaţiile fiscale sunt acelasi la ambii angajtori, cu exceptia deducerii personale care se acorda numai la angajatorul unde aveti functia de baza.
Salariile vor fi impozitate separat, probleme la ITM nu vor fi, doar ca este posibil ca cei de la stat care banuiesc ca va opereaza in cartea de munca vor trebui informati de existenta celui de-al doilea job
Deci atunci trebuie sa informez la locul de munca unde am cartea de munca faptul ca am al 2-lea job, lucru care l-am si facut doar ca imi spuneau ca avand 2 salarii nu prea renteaza pt ca al 2-lea salariu imi va fii impozitat mai mult.Acum ramane de vazut ce voi face in aceste sens pt ca mi s-a spus neoficial vorbind ca nu prea e bine sa lucrez 16 ore pe zi...hmm am ramas mirat sincer ca lucrez cu acte in regula.

Intr-adevar, avand in vedere ca pentru cel de-al doilea loc de munca nu se acorda deducerea personala impozitul va fi mai mare.
Atunci imi permit sa va intreb daca la cel de-al 2-lea job am un salariu de incadrare de 1150 care va fi valoarea netului si mentionez ca la primul job am un salariu de incadrare de 1400.

Va multumesc

Alte discuții în legătură

Plata la negru, recuperare salar. andrei_88 andrei_88 Sunt angajat la o firma cu 800 de lei pe cartea de munca,si eu luam in mana cam 1150 lei. urmeaza sa-i dau in judecata pentru neplata salariului ,garantie , ... (vezi toată discuția)
Numar maxim contracte pt. un angajat drugalili drugalili Buna ziua, Sunt angajata cu contract fulltime la o companie, cu carte de munca. Mai am un contract de 2 ore la alta firma. Cate alte contracte de munca pot ... (vezi toată discuția)
Anexa ( conventie) la contractul de munca marinaalexandrescu marinaalexandrescu Buna seara, Am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva cu date clare. Sunt in concediu de maternitate al 3lea an concediu fara plata( am suspendat ... (vezi toată discuția)