avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Avansul intracomunitar in Dec 390
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Avansul intracomunitar in Dec 390

Buna ziua,

Se declara avansul intracomunitar incasat in Dec. 390 in luna ianuarie 2013, ca si in 2012 sau nu? Parca am citit ceva undeva si nu mai stiu, poate era ceva proiect, in orice caz am ramas cu ideea ca nu se mai declara avansul intracomunitar incepand cu anul 2013 in D.390.:sorry:
Cel mai recent răspuns: Mirela Durnea - Expert contabil , Contabil 14:33, 24 Februarie 2013
Nu stiu sa fi aparut vreo modificare, alta decat poate in cazul unei facturi de avans emisa in ianuarie, pe care o achitati in februarie si aplicati sistemul "TVA la incasare", caz in care intocmiti D390 in februarie concomitent cu declararea sumei in D300 aferent lunii februarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii 390, 300 gabon gabon Buna ziua, Am o mare rugaminte sa ma ajutati sa rezolv urmatoarea situatie. In 18.12.2009 am platit avans pentru o achizitie de bunuri intracomunitare, in ... (vezi toată discuția)
Operatiuni efectuate inainte de inregistrare fiscala antonia_m09 antonia_m09 Am o SC infiintata in luna aprilie 2013. Inregistrarea in scopuri TVA si in registrul intracomunitar s-a aprobat cu data de 05.05.2013. In luna aprilie ... (vezi toată discuția)
Este necesară declaratia 390 dacă am primit plăți intracomunitare? Petrovic Petrovic Știu că 390 e necesară pentru lunile în care am făcut achiziții intracomunitare. Dacă am primit plată de la client din UE, sunt obligat să fac ... (vezi toată discuția)